Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Društvo za razvoj KATV Lenart doniralo gasilcem in za medgeneracijski center

V torek, 20. decembra, je v prostorih Občine Lenart potekal podpis dveh donacijskih pogodb. Društvo za razvoj KATV Lenart je Kabelsko razdelilni sistem Lenart (KRS d.o.o.) prodalo podjetju Telemach d.o.o. in v društvu so se odločili prejeta sredstva skoraj v celoti donirati. Prvo pogodbo o donaciji, v višini 100.000 evrov, sta podpisala Edi Golob predsednik Društva za razvoj KATV Lenart in Florjan Rajšp, predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Lenart. Gasilci bodo donirana sredstva porabili za nabavo in vzdrževanje gasilskega doma PGD Lenart.

Po podpisu pogodbe je predsednik Rajšp povedal: "V imenu prostovoljnega društva bi se zahvalil Kabelski televiziji, da se je odločila za donacijo. Seveda smo denarja izredno veseli. V mislih imamo precej projektov, od renovacije gasilskega doma do nabave novih vozil in opreme, tako da bo denar vsekakor zelo prav prišel. Žal težko dosegamo standarde gasilstva, ki tečejo vsak dan naprej. Vsak dan je potrebno veliko truda in vneme, da uspemo doseči vsaj približno to, kar od nas družba in socialno varstvo zahtevata."

Drugo donacijsko pogodbo je s predsednikom društva Golobom podpisal župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger. Na osnovi te pogodbe bo društvo Občini Lenart doniralo 120.000 evrov in jamstveni depozit, ki ga mora prihodnje leto nakazati še podjetje Telemach d.o.o. v višini 56.881,57 evra. Ta sredstva, skupaj 179.881,57 evra, pa mora občina porabiti namensko, in sicer za nakup prostora in adaptacijo le tega in ostalo opremo za vzpostavitev medgeneracijskega centra v Lenartu. Na vprašanje kako bo izgradnja potekala pa je župan mag. Kramberger povedal:

"To vse določa donatorska pogodba, v kateri je zapisano, da bodo ta sredstva o katerih smo danes podpisali pogodbo, na naš račun nakazana v roku pet dni. Mi pa imamo tri leta časa, da ta sredstva izkoristimo. Trije člani kabelskega društva bodo nadzirali namenskost uporabe teh sredstev.
Pojavlja se priložnost, saj se je ob izgradnji teh naših trgovskih centrov na obeh vpadnicah v Lenartu izpraznilo nekaj prostorov. Prav tukaj v občinski stavbi se je izpraznil en prostor, kjer je bila nekoč trgovina in del teh prostorov želimo nameniti večgeneracijskem centru."

Oglejte si tudi