Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Še eno uspešno Pivo in cvetje je za nami

Laško se je letos že 55. leto zapovrstjo prelevilo v obvezno destinacijo za željne zabave. Od četrtka do nedelje je namreč potekal tradicionalni festival Pivo in cvetje. V pičlih 4 dnevih se je na 4 glavnih odrih odvilo več kot 60 nastopov.

Festival obiskovalcem poleg kvalitetne glasbe in osvežilnega lokalnega piva ponuja tudi zanimive kulturne in umetniške razstave, ogled pivovarne, parado z mažoretkami in pihalno godbo, prikaz ljudskih običajev, multimedijsko simfonijo, lunapark, deželo za najmlajše in še mnogo drugega.

Poznate odre?

Organizatorji se vedno trudijo, da je zadoščeno tako različnim generacijam kot tudi različnim glasbenim okusom. Oder Jubilejnik je namenjen zabavni in domači glasbi, Laščan je letos postregel z nostalgijo, z Malta je ponovno odmevala elektronska glasba, medtem ko oder Zlatorog, ki se nahaja pri pivovarni Laško, ostaja zvest privržencem rock glasbe.

Letos so se predstavili Magnifico, Tabu, Koala voice, Jan Plestenjak, Šank rock, Mambo Kings, Ansambel Saša Avsenika, The Beatles Tribute band, Veseli svatje in še mnogi drugi.

Največji slovenski festival

Uradna spletna stran Piva in cvetja navaja: »Laško tretji vikend v juliju postane središče Slovenije in prestolnica najživahnejšega poletnega dogajanja, ki ga ob zvestih in vse številčnejših domačih gostih vse bolj obiskujejo tudi tuji ljubitelji zabave in dobre glasbe. Številke potrjujejo, da gre v resnici za največjo festivalsko prireditev v Sloveniji, ki ima ob tem tudi najdaljšo tradicijo.« 

V krajšem videu smo zajeli nekaj sobotnega dogajanja.

Oglejte si tudi