Logo MojaObčina.si
JUTRI
4°C
-5°C
NED.
4°C
-5°C
RIMSKE TERME
Deli
Kopališča in terme

RIMSKE TERME

Predstavitev

Kjer se srečata zgodovina in sodobnost.

Pustite vsakdanje življenje za seboj in se potopite v objem pomirjujoče narave, ki vam vrača zdravje in dobro počutje ter vas sprošča.

 

Zdravilnih učinkov termalne vode so se zavedali že stari Rimljani, ki so leta 39 pr. n. št. prav na istem mestu zgradili bazene s toplo in hladno vodo. Minevala so stoletja, priljubljenost vrelcev s čudežno vodo pa je le še rasla. Sem so v prepričanju, da so odkrili čudežni zdravilni izvir, prihajali člani kraljevih družin. Dolgo časa so bile terme dostopne le pripadnikom višjih slojev in visokim vojaškim častnikom. Danes pa so na voljo vsakomur, ki si želi preizkusiti njihove zdravilne učinke.

 

Analize kažejo, da je akrotermalna voda v Rimskih termah po vsebnosti kemijskih elementov, ki blagodejno vplivajo na človeško telo, ena najbogatejših v Sloveniji. Na dobro počutje človeka pa spodbudno vplivajo tudi okolica term, kristalno čist zrak in pravljična pokrajina neokrnjenih gozdov.

 

Izkoristite našo ponudbo! Znebite se utrujenosti in stresa, svoje življenje napolnite s pozitivno energijo, uravnotežite telo in duha ter zaživite v harmoniji.

RIMSKE TERME RIMSKE TERME RIMSKE TERME RIMSKE TERME