Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

V KRIŽEVCIH JE ZAPRISEGEL ŽUPAN BRANKO SLAVINEC

V četrtek, 15. decembra 2022 je potekala konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Križevci.

Sejo je vodil najstarejši član občinskega sveta Občine Križevci, Jožef Duh.

Predsednica Občinske volilne komisije, Vlasta Osterc Kuhanec je podala poročilo o izidu volitev v občinski svet in volitev župana.

Tričlanska mandatna komisija za potrditev mandatov članov občinskega sveta in za ugotovitev izvolitve župana, v sestavi Bogomir Gaberc, mag. Hermina Vrbanjšak in Urška Osterc, je pregledala poročilo občinske volilne komisije in potrdila o izvolitvi članov. Nepravilnosti ni ugotovila, zato je občinskemu svetu predlagala v sprejem sklep, da se potrdijo mandati članov občinskega sveta in ugotovi izvolitev župana.

Za župana na lokalnih volitvah je bil izvoljen Branko Slavinec.

Člani občinskega sveta v mandatnem obdobju 2022 – 2026 pa so Simon Kapun, David Antolin, Anton Krajnc, Nataša Belec, Helena Krajnc, Jožef Lupša, Jožef Duh, Andrej Weis, Urška Osterc, Danijel Lesničar, mag. Hermina Vrbanjšak, Bogomir Gaberc in Marta Juterša.

Občinski svet je na seji imenoval tudi Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo bodo sestavljali Bogomir Gaberc kot predsednik in člani Helena Krajnc, mag. Hermina Vrbanjšak, Urška Osterc in Jožef Duh.

Oglejte si tudi