Logo MojaObčina.si

Križevci

DANES
24°C
5°C
JUTRI
13°C
8°C
Deli
209

VESELI DECEMBER IN PRIHOD BOŽIČKA V VRTCU KRIŽEVCI

V vrtcu Križevci je v mesecu decembru bilo živahno. December je čaroben mesec, ki prinaša dobro voljo in pričakovanje predvsem za naše otroke.

Strokovne delavke smo pripravile raznolike dejavnosti, v katere smo vključile tudi starše in zunanje sodelavce. Pri načrtovanju dejavnosti smo vključile aktivnosti iz projekta Objem, programa Eko vrtec in Zdravje v vrtcu.

 

Tako smo v začetku meseca, pred prihodom prvega dobrega moža pekli parklje in brali zgodbice o Miklavžu.

Izdelovali smo praznično dekoracijo za igralnice in garderobe. Iz tetrapakov in odpadnega materiala smo izdelali okraske za smreko, ki raste pred vrtcem.

V vseh oddelkih smo spremljali potovanje Male plastične vrečke po zgodbici na najrazličnejše načine in razvijali predbralne sposobnosti otrok.

 

Obiskali so nas dijaki GFML, ki so nam predstavili zgodbico Kosovirja na leteči žlici, otrokom drugega starostnega obdobja so pripravili različne delavnice (naravoslovno, likovno, plesno in  glasbeno).

Občina Križevci nam je finančno pomagala pri svetlobni okrasitvi našega vrtca in zunanje smrečice. Skupaj smo slavnostno prižgali lučke na popoldanski delavnici s starši.  Posladkali smo se z buhtlji in ogreli s čajem, nato pa smo druženje nadaljevali v igralnicah, kjer so otroci skupaj s starši izdelali vrečko iz odsluženih majic. Tako smo otroke skupaj ozaveščali o škodljivosti plastike na naše okolje v katerem živimo.

V vrtcu je dišalo tudi po piškotih, medenjakih in pečenih jabolkih, ki so jih pekli otroci v oddelkih in jih pojedli na čajanki ob praznični glasbi.

Strokovne delavke so pripravile igrico Škratek Prehladek, najbolj pričakovan pa je bil obisk Božička, ki jih je zelo razveselil s svojim prihodom in darili.

Božička so z nami pričakali tudi otroci, ki ne obiskujejo vrtca, si ogledali igrico in se igrali skupaj z vrstniki.

Hvala vsem, za sodelovanje in lepe trenutke, ki naj se nadaljujejo tudi v naslednjem letu, ki prihaja.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi