Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
7°C
Oceni objavo

TEDEN OTROKA - RAZIGRAN UŽIVAJ DAN

Kot vsako leto se je tudi letos prvi teden v oktobru odvijal vseslovenski Teden otroka, ki je program Zveze prijateljev mladine že od leta 1954. Osrednja tema letošnjega Tedna otroka je: RAZIGRAN UŽIVAJ DAN! Obeležili smo ga tudi v vrtcu Križevci.

Kot protiutež posledicam epidemije COVID-19 želimo poudariti pomen igrivosti, sproščenosti in druženja, zato smo se  v Tednu otroka tokrat posvetili igri in igranju.

Ključna sporočila so:

  • igra ti pomaga razvijati domišljijo,
  • igra ti krepi telo,
  • igra spleta prijateljstva …
  • in najpomembnejše: igra nas povezuje!


    Otroci in tudi starejši se že od rojstva igramo. Skozi igro spoznavamo svet, prijatelje in se učimo. Zato je igra eden izmed najosnovnejših oblik izobraževanja in sprostitve, hkrati pa nam lahko služi kot uvod v resnejše in uigrano delo.

    Letos  smo združili vse od naštetega - z gibalnimi minutkami, vadbenimi urami, sprehodi s katerimi smo krepili zdravje in razvijali domišljijo, ustvarjali v različnih likovnih tehnikah, si izdelali različne igre, igrače iz različnih naravnih in odpadnih materialov, poslušali pravljice na temo prijateljstva, igrali smo se razne socialne, rajalne igre ter risali s kredami. Ves čas pa smo se tudi igrali, saj igra razvija in krepi otrokovo domišljijo, telo in spodbuja k razvoju prijateljskih odnosov, zato bomo v vrtcu vse leto skrbeli, da bodo otroci razigrani uživali prihajajoče dni.

    Tadeja Virag

    Povezave

    Arnes

    Oglejte si tudi