Logo MojaObčina.si

Križevci

DANES
3°C
-2°C
JUTRI
3°C
-2°C
Deli
2754

PROSLAVA OB MATERINSKEM DNEVU

V sklopu materinskega dneva smo v vrtcu Križevci priredili proslavo in povabili med nas  mamice in očke. V kulturni dvorani smo jim predstavili delček tistega, kar njihovi otroci v letošnjem letu ob igri delajo in  ustvarjajo na govorno – jezikovnem področju ter se tako urijo v veščinah pred bralne pismenosti.

Skozi celotno dogajanje na odru so bili starši priča igri glasov, besed, združenih v izštevanko, pesmice, dramatizacijo. Včasih so ti glasovi, besede  dobili gib, včasih ritem, včasih se jim je pridružila še glasba.

V naš program smo vključili tudi izštevanko v različnih jezikih. Le to so otroke v skupinah naučile mame, katerih materin jezik je makedonščina, nemščina, ruščina in slovaščina. Za ta doprinos bogatenja in širjenja besednega zaklada smo jim iskreno hvaležni.

Na odru  se je predstavilo šest  skupin, vsaka s programom, ki je bil primeren njihovi starostni stopnji. Skozi program pa je bilo zaznati tudi to razvoj in napredek posamezne skupine glede na starost.

Zbrane sta nagovorila  ga. ravnateljica Vasilija Stolnik, ki je staršem namenila nekaj besed o vlogi matere in očeta v današnjem času kot jo vidijo otroci in g. župan Branko Belec, ki je v luči materinskega dne skozi zgodbo orisal vlogo matere nekoč in danes.

Vodja vrtca ga. Jelka Vinkovič je ob koncu proslave mamam iskreno čestitala za njihov praznik, očetom tudi. Vsem skupaj pa zaželela lepo praznovanje tega dne v krogu družine.

 

Zapisala: Jelka Vinkovič

 

 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij