Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

PRISTNO, KAKOVOSTNO, DOMAČE V VRTCU KRIŽEVCI

Letošnji teden otroka, ki  je potekal od 5. 10. 2020 do 9. 10. 2020, je v vrtcu potekal pod geslom: PRISTNO, KAKOVOSTNO, DOMAČE.

Spoznali in raziskovali smo izvor slovenskega mleka in mlečnih izdelkov. Raziskovali in ugotavljali smo pot mleka od kmetije do trgovine (krava-mleko-tovarna-trgovina). Dodobra smo spoznali življenja krav oz. kravje družine, raziskovali kako živijo krave, s čim se prehranjujejo, obiskali smo okoliške kmetije in ob vseh aktivnostih smo širili besedni zaklad. Likovno smo ustvarjali iz odpadne embalaže, raziskovali embalažo mlečnih izdelkov ter preko različnih namiznih didaktičnih iger razvijali še znanja iz matematičnega področja, se urili v natančnosti, finomotoriki, iskanju podobnosti in razlik.

Spoznali smo lokalnega pridelovalca in predelovalca mleka (kmetija Kosi iz Ključarovec), ki se trudijo, da nas oskrbujejo s svežim in hranljivim slovenskim mlekom in mlečnimi izdelki. Na različne načine smo spoznali pridelavo in predelavo mleka, spoznavali in poizkušali različne mlečne izdelke: sadne jogurte, kislo in sladko smetano, različne okuse sirov, skuto in pripravili tradicionalno prleško gibanico. 

Oglejte si tudi