Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

OB ZAKLJUČKU ŠOLSKEGA LETA

Šolsko leto 2020-2021 se končuje, čeprav so pred nami še počitnice, ki jih bodo nekateri več drugi manj preživeli v vrtcu.

Bilo je posebno šolsko leto, ki je bliskovito minilo, saj se  je 18.10.2020 zgodilo ravno tisto proti čemer smo se borili z ukrepi tudi v vrtcu od začetka šolskega leta, namreč Vlada RS je razglasila epidemijo nalezljive bolezni COVID-19 na območju Republike Slovenije. Izvajali smo le nujno varstvo. Zahvaljujem se vsem staršem, za razumevanje in spopadanje z izzivi, ki jih je prineslo ponovno zaprtje vrtca. Verjamemo, da je marsikdo izmed vas v času trajanja epidemije izšel bogatejši za nove izkušnje.

Ponovno odpiranje vrtca nam je z uvedbo ukrepov za preprečevanje širjenja morebitne okužbe prineslo kar nekaj organizacijskih izzivov in na tem mestu se zahvaljujem  vodstvu naše šole in vrtca za podporo pri organizaciji življenja v vrtcu in hitrem odzivu ob pojavu okužb.

Kljub temu, da je kar nekaj načrtov ostalo le na papirju, pa lahko sklenemo, da je bilo naše vrtčevsko leto uspešno. Otroci so rasli, se razvijali, preko igre učili in napredovali vsak v svojem tempu ob skrbnem spremljanju strokovnih delavk in njihovih spodbudah.

18.6.2021, smo na igrišču vrtca pripravili rajanje ob koncu šolskega leta. Predstavili so se predšolski otroci, ki bodo jeseni prvič stopili v 1. razred. Ključ vrtca so predali svojim naslednikom. Sledilo je sladkanje s sladoledom, rajanje, igra in slastno kosilo, ki so nam ga kar na igrišču pripravili Dani, Silva in Monik

Zelo sveži so še spomini strokovnih sodelavk na dni, ko so nam bili v varstvo in vzgojo zaupani malčki, ki se sedaj poslavljajo od vrtca. Trudile smo se, da so od nas prejeli dobro popotnico za njihovo nadaljnjo pot.Prav vsak izmed njih je pustil v nas sled, kajti vsak je bil in je  drugačen, edinstven.

Vsem bodočim prvošolcem želimo, da bi z veseljem prihajali v našo šolo in bi z veliko vnemo sprejemali znanje. Bodite vedoželjni in nasmejani. Pomagajte drug drugemu.

Vam starši pa želim, da spremljate napredek svojega otroka, ga vzpodbujate in se z njim veselite slehernega uspeha. Imate isti cilj, do katerega vodi več poti.

Staršem, zaposlenim občine Križevci, vodstvu šole in vrtca ter sodelavcem se zahvaljujem za dobro sodelovanje, v upanju da naslednje šolsko leto začnemo brez dodatnih omejitev in ukrepov.

Prijetne počitnice.

Renata Slavinec Berden, pomočnica ravnateljice

Oglejte si tudi