Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

ČEBELICE, MOJE STE PRIJATELJICE

V tednu, ki je za nami smo otrokom predstavili čebele, pomen čebel, čebeljih pridelkov, pomen zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomen in prednosti lokalno pridelanih živil slovenskega izvora.

Obiskala sta nas čebelarka gospa, Dragica Tigeli in podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije, gospod Janez Vencelj. Spoznavali smo osnove čebelarjenja,  čebele, njihove dele telesa, čebeljo družino, nalogo čebel pri opraševanju in kako pomembno vplivajo na  pridelavo hrane.

Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil v petek, 16. novembra 2018, je namenjen lokalni samooskrbi ter domači pridelavi in predelavi. Hrana, ki je pripravljena v bližini, je bolj sveža, bolj hranljiva, s polnejšim okusom in brez dodatkov za daljše skladiščenje in poudarjanje okusa.

Živila, ki so sestavljala zajtrk v okviru letošnjega projekta ostajajo enaka: kruh, maslo, med, jabolko in mleko.

  Sodelovali smo v projektu ČEBELARSKE ZVEZE SLOVENIJE in  soustvarili najštevilčnejši pevski zbor, ki je usklajen kot čebelja družina. Zapeli  in zaplesali smo vsem dobro poznano in priljubljeno pesem Čebelar, ansambla Lojzeta Slaka. Organizatorji želijo  opomniti vse na pomen čebel v naravi in na našo dolžnost ohranjati čisto naravo.

 

Vrtec Križevci

 

Oglejte si tudi