Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
5°C
NED.
12°C
4°C
Oceni objavo

Na seji Območnega združenja RKS Ljutomer podelili priznanja prostovoljcem

V četrtek, 19. decembra so se na 3. razširjeni seji območnega odbora, nadzornega odbora in predsednikov Krajevnih organizacij RK zbrali člani Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Ljutomer. Na seji, ki je potekala v gostilni Kurbos v Noršincih, so obravnavali dosedanje delo in pripravo plana dela za naslednje leto. Ob tem pa so se s podelitvijo priznanj in znakov Rdečega križa Slovenije za dolgotrajno požrtvovalno delo zahvalili svojim prostovoljcem, brez katerih svojih programov ne bi tako uspešno vrsto let izvajali. 

Priznanja sta zaslužnim prostovoljcem v imenu RKS podeli podpredsednica Rdečega križa Slovenije in obenem predsednica Območnega združenja RK Ljutomer ga. Silva Duh in častna članica RKS – OZ Ljutomer ga. Veronika Bogdan.

Na podlagi  podanih predlogov Krajevnih organizacij in  OO OZ Ljutomer je v skladu s Pravilnikom o podeljevanju priznanj v RKS Glavni odbor RKS po odobritvi Komisije za priznanja RKS podelil prostovoljcem RKS-OZ Ljutomer 22 bronastih znakov RKS,15 srebrnih in en zlati znak RKS. Po svečani podelitvi je sledila pogostitev in druženje.

Priznanja iz križevske občine so prejeli: Olga Brunčič, Anton Petovar, Dragica Škarjot, Frančiška Rakuša, Marija Ladinšek, Majda Vrbnjak, Majda Bibianko, Manca Sušec, Slavica Mertuk, Maja Mertuk, Majda Markovič in Silva Duh.
V kulturnem programu je na violini nastopila Živa Jurič.

Vsem prejemnikom priznanj se zahvaljujemo za opravljeno nesebično delo ter jim iskreno čestitamo. Članom, prostovoljcem in krvodajalcem prav tako hvala za njihov prispevek in humana dejanja. Vsem  skupaj pa želimo veliko dobrega v novem prihajajočem letu.

Več o prejemnikih priznanj na spletni strani www.ljutomer@ozrks.si.

 

Oglejte si tudi