Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
11°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

PODPISANA GRADBENA POGODBA ZA UREDITEV KAMEŠNICE

Občina Križevci je lani spomladi pri podjetju KUBICO DOMINO ARHITEKTI naročila projekt ureditve kamešnice za gostiščem Zorko v Borecih. S projektno dokumentacijo in partnerji, ki smo jih pritegnili k prijavi na javni poziv, to sta Športno društvo Križevci in gostilna Zorko, smo kandidiral na 5. javni poziv LAS Prlekija, saj želimo turistično oživeti dodatni produkt – kamešnico.

Oktobra lani smo prejeli sklep LAS Prlekija, da se vlogi odobri, kar pomeni za Občino Križevci 45.869,48 EUR sofinancerskih sredstev.

5. maja 2021 je bila vloga oddana na Agencijo za kmetijske trge, in od takrat naprej tečejo upravičeni stroški.

Sredi maja je občina Križevci začela z izvedbo javnega naročila, preko portala javnih naročil, po postopku za naročila male vrednosti.

Do roka za oddajo ponudbe smo prejeli dve ponudbi, ki pa sta obe presegali zagotovljena sredstva naročnika v tolikšni meri, da smo morali izvesti postopek rebalansa proračuna in zagotoviti manjkajoča sredstva na proračunski postavki.

Župan Občine Križevci, mag. Branko Belec in direktorica gospodarske družbe GMW d.o.o., Petra Weindorfer sta 2. julija podpisala gradbeno pogodbo. Pogodbena vrednost del znaša 167.174,77 EUR.

V sklopu investicije se bo izvedla terasasta brežina na SZ delu gramoznice, namestile se bodo štiri manjše pontonske ploščadi – površine 6,5m2 in ena večja pontonska ploščad površine 45 m2, uredila se bo potka in postavilo 15 klopi, uredile se bodo stopnice na urejenih brežinah, postavili koši za smeti…

Nadzor nad investicijo bo vršila gospodarska družba AKENING d.o.o. iz Borecev, ki jo zastopa Stanislav Marič.

Rok za dokončanje del je 30. oktober.

Oglejte si tudi