Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
5°C
NED.
12°C
4°C
Oceni objavo

OŠ Križevci na Siciliji v okviru projekta ERASMUS+ 22

OŠ Križevci na Siciliji

MEDNARODNI PROJEKT, KJER IMAJO PLATNO IN ČOPIČ UČENJA V ROKAH UČENCI, UČITELJI SMO  MENTORJI IN USMERJEVALCI

Od 21. 3. 2022 do 25. 3. 2022 je v okviru mednarodnega projekta Erasmus+ z  naslovom »Flipped Classroom for Students from Students«  potekalo zadnje učno gostovanje v Italiji na Siciliji, v mestu Agrigento na šoli IC Anna Frank.

Učenci iz petih evropskih držav so s povezovanjem znanja iz različnih področij, predvsem rimske zgodovine in znamenitosti sicilijanske pokrajine ter IKT tehnologije pripravljali učne videoposnetke, ki so objavljeni na You Tube kanalu, in jih lahko njihovi sovrstniki in učitelji v vseh državah uporabljajo kot motivacijo za pouk, za usvajanje novega znanja ali za učenje in utrjevanje znanja doma.

Na Siciliji smo poleg dnevnih delovnih srečanj spoznali tudi značilnosti pokrajine, način življenja ljudi, njihovo kulinariko, utrip šolskega dela in predvsem gostoljubnost in odprtost ljudi.

Čeprav je uradni jezik projekta angleščina, pri delu in ustvarjanju slabša sporazumevalna veščina angleščine ni bila ovira za ustvarjalne izdelke.

Gostovanja so se udeležile učenke 9. razreda OŠ Križevci Lucija Divjak, Neža Dolamič, Lara Pučko, Nika Šek, Iza Tješinski in Lara Weis ter mentorici Katja Koroša in Nada Vajs Vidnar. Bogate izkušnje bomo skušali slikovito predstaviti našim učencem in strokovnemu kadru na šoli, upamo pa, da bodo tudi prijateljstva, ki so se stkala tam, ostala živa in se bodo razvijala na strokovni ter osebni ravni še naprej.

Koordinatorici:

Katja Koroša in Nada Vajs Vidnar

Oglejte si tudi