Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
9°C
NED.
21°C
10°C
Oceni objavo

KUD MUZIKA KRIŽEVCI S SVOJIMI NASTOPI NAVDUŠUJE PUBLIKO

Že drugo leto zapored so godbenice in godbeniki KUD Muzika Križevci v kulturni dvorani v Križevcih za 8. marec priredili koncert z naslovom Šopek želja za dan žena. Poldrugo uro trajajoč koncert je navdušil obiskovalce prireditve, ki so godbenike po vsaki skladbi nagradili z bučnim aplavzom.

Glasbeniki so delovali pod taktirko izkušenega dirigenta Janka Šrajnarja, uvodoma so se predstavili s skladbama Mimohod in z Malo suito.

Navdušenje nad odlično zasedbo glasbenikov je pokazal tudi župan občine Križevci mag. Branko Belec, ki je povedal, da ga veseli, da se v ansambel vključujejo novi mladi glasbeniki ter da KUD Muzika Križevci skrbi za promocijo občine v Sloveniji in izven njenih meja. Ob prazniku dneva žena je ženskam voščil ter jim povedal, da naj počnejo stvari, ki jih imajo rade in jih osrečujejo, saj bodo le tako zdrave in zadovoljne ter uspešne v življenju.

Moderator prireditve Branko Hrga je med drugim povedal, da človek uživa popolnost, če počne kar želi in je v tistem srečen.

Predsednik KUD Muzika Križevci Dragan Belec, se je zahvalil Matiji Kovačiču iz Vučje vasi, ki je za orkester pripravil priredbo venčka narodnih skladb ter Alešu Lubiju, ki je naredil aranžmaje za skladbe Pukni zoro in Moj črni konj.

KUD Muzika Križevci je v goste povabila mladinski pevski zbor OŠ Križevci pri Ljutomeru z zborovodkinjo Renato Mikl. Dekleta so zapela pesmi Zlati klas, latinsko pesem Jubilate Deo ter sklop pesmi o mami.

Solo nastop na pozavni je izvedel član KUD Muzike Križevci Anže Ros. Predstavil se je s skladbo Vrača se pomlad, KUD Muzika pa še s skladbami Večno mladi, La Paloma in Lepo je biti muzikant.

Nastop na odru so skupno zaključile pevke ob spremljavi KUD muzike s skladbami iz slovenskih filmov – Kekec, Bratovščina sinjega galeba ter Sreča na vrvici.

Oglejte si tudi