Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Ekipa Društva kmetic Križevci Veržej se je pomerila na 14. Državnih ženskih kmečkih igrah

Članice Društva kmetic Križevci - Veržej, so se v soboto 8. junija 2019, udeležile 14. Državnih ženskih kmečkih iger, ki so letos potekale v Jurovskem Dolu. Na prizorišču se je  zbralo 22 ekip.

Organizatorke so za vse ekipe pripravile štiri igre. Tekmovalke so morale v čim krajšem času sestaviti sestavljanko kraja, ki je gostil igre, nadalje so delale venčke, rožice s perlami ter stolp.

Najboljših osem ekip se je uvrstilo v finale, sledile so še nadaljnje štiri igre, spretnost v hitrostnem oblačenju, prenosu žita,…

Spretno so se skozi igre prebijale Majda Markovič, Jana Divjak in Milena Farkaš, ki so kot skupina Prlečke zastopa barve Društva kmetic Križevci Veržej. Ekipa Prlečk je prejela priznanje.

Po seštevku točk vseh iger je bilo ugotovljeno, da je bila najuspešnejša ekipa kmetic iz Mirne Peči, ki so že lansko leto organizirale takšno prireditev.

Članice Društva kmetic Križevci - Veržej so popoldan izkoristile še za obisk cerkve Sv. Jurija ter za sprehod po vaškem jedru. V prireditvenem šotoru je bili poskrbljeno za kulturni program, ki so ga pripravili domačini.

 

Oglejte si tudi