Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

ČLANICE DRUŠTVA KMETIC KRIŽEVCI – VERŽEJ SO SE POMERILE NA GORENJSKEM

Članice društva kmetic Križevci – Veržej so se 1. julija udeležile 12. Državnih ženskih kmečkih iger, ki so letos potekale v naselju Selo, ki se nahaja v občini Bled. Iger se je udeležilo 24 ekip iz celotne Slovenije.

Lanskoletne zmagovalke, Blejke so pripravile zanimive, hudomušne in s krajem povezane igre. Tekmovalke so morale iz zelenjave izdelovati blejsko pletno, ki velja za avtohtono blejsko plovilo, nadalje so prav tako iz zelenjave izdelovale gorjanski zvonček, s pretakanjem vode zvon želja, pripraviti so morale pastirsko malico, izdelati blejsko kremno rezino ter eno izmed tekmovalk iz svoje skupine obleči v grajsko gospodično. Pomerile so se še v drugih spretnostih igrah, vožnji s samokolnico itd.

Tekmovalni duh Društva kmetic Križevci - Veržej so letos izžarevale Majda Markovič, Milena Ros in Anica Duh. Ekipa Fünkenšnic je pokazala veliko mero spretnosti, budno in strogo oko sodnic pa je razsodilo, da so bile letos najuspešnejše kmetice iz Mirne Peči, ki bodo naslednje leto gostile tovrstne igre.

Ekipa Društva Križevci – Veržej je prejela priznanje, župan Občine Bled g. Janez Fajfar pa jim je omogočil brezplačen ogled blejskega gradu. Po krajšem vzponu na grad ter ogledu zanimivih točk, vključno s čebelnjakom in čudovito razgledno teraso proti otočku, so se kmetice posladkale še z blejsko rezino ter se zadovoljne vračale v Prlekijo.

Oglejte si tudi