Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
14°C
5°C
Oceni objavo

'' Prišla bo pomlad, čakal bi jo rad, da bi zdrav vesel, lepe pesmi pel ''.

'' Prišla bo pomlad, čakal bi jo rad, da bi zdrav vesel, lepe pesmi pel ''.

Ker se je pomlad že začela in sonček že sije, smo se člani Kulturnega društva Janeza Čuka Vučja vas odločili, da bomo letos spet organizirali prireditev z naslovom: POZDRAV POMLADI.

Z dobro voljo in velikim veseljem smo v nedeljo, 08.04.2018 v vaško-gasilskem domu v  Vučji vasi izpeljali prireditev Pozdrav pomladi. Ker se najlepše prepeva in igra prav na spomlad, smo tudi mi začeli tako. Prireditev je otvoril Matjaž na harmoniki s pesmijo ''Ta sosedov Francelj''.  Sledile so pevke ljudskih pesmi KUD Janeza Čuka Vučja vas z dvema prelepima melodijama z naslovoma: Prišla bo pomlad ter Dekle daj mi rož rdečih. Nadaljevali smo v smehu. Naslednji nastopajoči sta bili ga. Manica Sušec in ga. Silva Duh s skečem »Fušija« iz KUD Križevci. Naslednji so nas presenetili otroci iz folklorne skupine KUD Janeza Čuka iz Vučje vasi. Spet so na oder prihitele pevke ljudskih pesmi in nam polepšale popoldan z pesmima: Lani sem se omožila in Rože je na vrtu plela. Po lepih zapetih melodijah nas je pot spet popeljala v smeh. Naslednji nastopajoči so bili mladinci KUD Janeza Čuka Vučja vas s skečem : V šoli drugi del.

Malo smo že vsi pogrešali zvok harmonike, zato smo na oder povabili Marka Rosa, da nam je na harmoniki zaigral dve prelepi melodiji.

Potem pa se je prireditev ''pripeljala'' v čisto drugačne glasbene in plesne vode. Na pop-dance sta nam zaplesali Nika in Nika. Ni bilo dolgo, na kar je že na hip-hop zaplesala Tamara. Ker pa nismo hoteli samo prepevati in igrati smo na oder povabili tudi župana gospoda mag. Belec Branka, da nam pove kakšno lepo misel. Prireditev je zaključil tudi fant – Matjaž, ki jo je  otvoril in sicer z pesmijo '' V dolini tihi''. Ker pa to pesem poznamo skoraj vsi, smo mu tudi mi vsi zbrani v dvorani pomagali zapeti in tako je vzdušje še bolj ''zacvetelo''. Da smo si ta dan še polepšali smo se na koncu vsi zbrani še skupaj podružili, poklepetali, kakšno spili in pojedli ter obljubili, da si bomo ta dan zapolnili še dolgo in se v upanju, da se bomo kmalu spet srečali na kakšni prireditvi, poslovili.

 

Zapisala: Tea Recek

Oglejte si tudi