Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
5°C
NED.
12°C
4°C
Oceni objavo

Miklavževanje v Stari Novi vasi 2017

V torek, 5.12.2017, je bil gasilski dom Stara Nova vas poln otrok in staršev, ki so se zbrali, da srečajo prvega od dobrih mož Svetega Miklavža. Ta jim je namenil nekaj prijaznih besed ter jih obdaril z darili.
Staro Novo vas je že 7. leto obiskal prvi dobri mož Sveti Miklavž. Na začetku prireditve je otroke nagovorila in jim povedala zgodbico o srečanju z Svetim Miklavžem ravnateljica Osnovne šole Križevci, Vasilija Stolnik. 

Sveti Miklavž je imel spremstvo angeljev in parklja. Otroke je povprašal po dobrih delih kot po otroških vragolijah. Ob pogledu na parklja so vsi otroci obljubili, da bodo naslednje leto še posebej pridni.

Sveti Miklavž je vsem otrokom, ki so se udeležili prireditve pričaral praznično vzdušje. Tako s prihodom kot s uvodnim programom za katerega je pokrbela Plesna šola ZEKO pod vodstvom Petre Rajh in Otroški cerkveni zbor pod vodstvom Dominike Ros.

Sveti Miklavž je skupaj z angeli razdelil darila med 127 otrok. 
Otroke je skupaj z Svetim Miklavžem fotografiral Foto Berke. Celotno prireditev pa posnel Marjan Založnik, ki je objavljena na spletnem portalu Youtube in si jo lahko ogledate na povezavi:
https://www.youtube.com/watch?v=JAJyo68EX5U

Zunaj je Miklavž s pomočjo gasilskega društva Stara Nova vas pripravil čaj in kuhančka za starše. Za okusne domače ocvirkovice pa je poskrbela Sonja Bukovec. Ob tej priložnosti pa gre posebna zahvala organizatorjema Mirku Rajh in Andreji Sintič, ki vsako leto poskrbita za dobro vzdušje in obdarovanje otrok.

Oglejte si tudi