Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
5°C
NED.
12°C
4°C
Oceni objavo

PREDSTAVITEV IDEJNE ZASNOVE KOLESARSKE POTI MED VERŽEJEM IN KRIŽEVCI

V ponedeljek, 14. junija 2021 je potekala predstavitev idejne zasnove kolesarske poti med Križevci in Veržejem. Udeležili so se je predstavniki gospodarske družbe Trasa d.o.o., ki izdelujejo projekt, predstavniki DRI d.o.o. in predstavniki občin Križevci in Veržej.

Projekt je v izdelavi, obe občini bosta sodelovali s projektantom in lastniki zemljišč, kjer bo potekala trasa, in bo potrebno pridobiti zemljišča. Predvideva se, da bo projekt izdelan do konca septembra letos, nato bo na vrsti še postopek recenzije in nadejamo si, da bo postopek povezan z dokumentacijo zaključen do konca leta. 

Projekt predvideva dvosmerno enostransko kolesarsko pot vzporedno z regionalno cesto, ki bo potekala v smeri od Veržeja proti Križevcem, pa vse do ključarovskega krožišča, po levi strani. V sklopu projekta se bodo uredili tudi dostopi do kmetijskih zemljišč, ureditev cestnih dostopov, priključkov, ureditev prepustov, odvodnjavanje meteorni in zalednih voda, ureditev ukrepov za umirjanje prometa in ureditev prometne signalizacije.

Nadejamo si, da bo projekt izdelan v dogovorjenem roku, da bomo z lastniki zemljišč našli skupen jezik glede odkupov potrebnih zemljišč in da bo država zagotovila potrebna sredstva za gradnjo kolesarske poti, ki je iz vidika varnosti udeležencev v prometu nujno potrebna. Sredstva za gradnjo kolesarskih poti izven naselij namreč mora zagotoviti država, za gradnjo v naseljih pa občina.

Oglejte si tudi