Logo MojaObčina.si

Križevci

JUTRI
22°C
3°C
PON.
10°C
5°C
Deli
2887

NOVOGRADNJA ENEGA IGRIŠČA ZA OBDOJKO, BADMINTON IN MED DVEMA OGNJEMA

Župan Občine Križevci mag. Branko Belec in direktor Nograda d.o.o. Marko Novak sta podpisala gradbeno pogodbo za izgradnjo igrišča pri šoli. Z deli se bo pričelo v naslednjih dneh.

Občina Križevci je v mesecu juliju objavila javno naročilo za izbiro izvajalca gradbenih del za izgradnjo igrišča za odbojko, badminton in med dvema ognjema.Prejela je le eno ponudbo, ki jo je podala gospodarska družba Nograd d.o.o. iz Hotize. Vrednost pogodbenih del znaša 77.438,46 EUR z DDV. Investicija zajema izvedbo pripravljalnih, zaključnih, zemeljskih in betonskih del ter tlakov in opremo igrišča.Igrišče za odbojko z minimalno cono okoli igrišča bo skupne velikosti 15,00 m x 18,00 m, z dvema montažnima stebroma za mrežo. Stebri so vbetonirani v temelje v predelu igrišča. Igrišče je opremljeno z mrežo za odbojko, ki je razpeta med dvema montažnima stebroma in se po uporabi odstranita ter shranita v notranjosti šole. Velikost odbojkarskega igrišča brez minimalne cone okoli igrišča je velikosti 9,00 x 18,00 m. Celotno igrišče je prekrito s tartanom, ki je nalepljen na novo asfaltno podlago. Igrišče bo imelo vrisane črte za odbojko.

V igrišču za odbojko sta predvideni še igrišče za badminton (6,10 x 13,40 m) in med dvema ognjema (9,00 x 18,00 m).

To igrišče se bo izgradilo pri OŠ Križevci, kjer je  občina Križevci v letu 2016 že izvedla novogradnjo igrišča za košarko, za katero je prejela pozitiven sklep o sofinanciranju Fundacije za Šport.

 

Glede na to, da je bila izkazana potreba po zagotovitvi dodatnih površin za posamezne športe (odbojka, med dvema ognjema in badminton), se je občina odločila v letu 2018 izvesti dodatne nove športne površine, ki bodo učencem in občanom omogočale, da bodo lahko učne vsebine pri športni vzgoji in tudi prosti čas preživljali na sodobno urejenih športnih površinah, ki bodo za uporabnike na voljo brezplačno.

Izdelovalec tehnične in investicijske dokumentacije je podjetje ENERGO - MAKS d.o.o. , ki ga zastopa direktorica dr. Ksenija Golob, in bo vršila tudi nadzor nad samo gradnjo.

 

 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi