Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

PRORAČUN OBČINE KRIŽEVCI ZA LETO 2021 V PRVEM BRANJU SPREJET

Osrednja tema 15. redne seje Občinskega sveta Občine Križevci, ki je potekala v sredo, 20. januarja 2021, je bil proračun.

Občinski svet je z 11 prisotnimi svetniki in svetnicami sprejel sklep o sprejemu proračuna v prvem branju, ki se posreduje v 15 dnevno javno obravnavo. Predlog proračun je objavljen na spletni strani Občine Križevci - (bližnjica).

Župan Občine Križevci mag. Branko Belec je predstavil proračun ter večje investicije, ki se bodo izvajale v letu 2021.

Proračun bodo v naslednjih dneh obravnavala delovna telesa.

Seje sta se udeležila tudi direktor Pošte PE Maribor Janez Pernek in ga. Erika Iršič Lazarević, zadolžena za sistem pogodbenih pošt, ki je predstavila sistem pogodbenih pošt. Pošta namreč želi poslovalnico v Križevcih pri Ljutomeru preoblikovati v pogodbeno pošto, saj se zavzemajo za optimizacijo poslovanja. Pogodbeno pošto naj prevzel zasebnik, ki že opravlja kakšno dejavnost na območju občine Križevci in bi poštne storitve zanj predstavljale še dodaten vir dohodka. Župan in občinski svet je ostro nasprotoval stališču pošte, da se spremeni model pošte v Križevcih, v pogodbeno pošto. Prav tako se svetniki ne strinjajo s trenutnim odpiralnim časom pošte, ki znaša zgolj tri ure dnevno, in le en dan v tednu v popoldanskem času. Občinski svet je zavzel stališče, da se Pošti Slovenije ne daje soglasja za preoblikovanje in AKOS-u, naj pošti ne dovoli preoblikovanja.

Predsednica Nadzornega odbora Darinka Uršič je podala poročilo o delu nadzornega odbora v letu 2020 ter plan dela za leto 2021.


Oglejte si tudi