Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

OBČINSKI SVET ZASEDAL NA PREDZADNJI LETOŠNJI SEJI

V četrtek, 25. novembra 2021 je potekala 19. redna seja občinskega sveta občine Križevci.

Svetnice in svetniki so sprejeli program zbiranja komunalnih odpadkov za leto 2022. Predstavnik podjetja KSP d.o.o., Aljoša Leštan, je podrobneje opisal delovanje zbirnega centra za odpadke, ki je ob delovnikih odprt do 17:00 ure. Ekološki otoki po naseljih se praznijo po ustaljeni praksi vsakih 14 dni, v Križevcih pred občinsko stavbo in v Logarovcih pri večstanovanjski stavbi se nahajata tudi kontejnerja za izrabljena oblačila, v Križevcih tudi kontejner za male elektronske odpadke in baterije. Akcija zbiranja nevarnih odpadkov bo v letu 2022 potekala 19. marca, po ustaljenih lokacijah iz preteklih let. Odvoz mešanih komunalnih odpadkov se vrši vsakih 14 dni, prav tako odvoz bioloških odpadkov v zimskem času, poleti pa enkrat tedensko. Koledar zbiranja odpadkov za prihodnje leto bodo občani prejeli v prvi polovici decembra.

Kot novost je bil omenjen center ponovne uporabe. Občani lahko še delujoče elektronske aparate ločeno predajo v zbirnem centru v Ljutomeru, kjer jih v delavnici v Mariboru pregledajo in predajo v ponovno uporabo tistim, ki si novih aparatov ne morejo privoščiti.

Svetnica občinskega sveta je podala pobudo, da bi se začela zbirati  izrabljena olja iz gospodinjstev.

Ponovno je bilo poudarjeno, da silažna folija ne spada med kosovne odpadke in da jo je potrebno pripeljati na zbirni center, odlaganje pa se posebej plača.

Sprejet je bil  program izvajanja zimske službe za leto 2022.

Občinski svet je za namestnico predsednice Občinske volilne komisije Občine Križevci, imenoval Desanko Novak, univ. dipl.pravnico.

Občinski svet je podal  pozitivno mnenje k imenovanju Stanke Vozlič, za direktorico Doma Lukavci. Vozličeva je bila edina kandidatka za delovno mesto direktorice.

Župan mag. Branko Belec je občinski svet seznanil z investicijami, ki so letos zaključene – gradnje cest, rokometnega igrišča ter aktivnostmi, ki potekajo. 23. novembra je bilo objavljeno javno naročilo za gradnjo ceste R2 – 439, v razpisu je določeno, da bo odpiraje ponudb potekalo 23. decembra, izgradnja ceste pa mora biti dokončana v roku dveh let od podpisa pogodbe.

Občina se je prijavila na 8. javni poziv LAS Prlekija , kjer kandidira za sredstva za nakup toplotne črpalke za ogrevanje občinske zgradbe in kulturnega doma.

Ravnateljica OŠ Križevci je predstavila prostorsko problematiko v vrtcu Križevci.  Otroci so trenutno v 7 oddelkih, v vsakem oddelku sta dva otroka nad normativi. V letu 2006 je bilo v Križevcih 28 novorojencev, v letih 2007 – 2012 se je število novorojencev gibalo med 34 in 39, v letu 2013 je število otrok upadlo za 10, v letih 2018 in 2019 je bilo 31 oziroma 30 otrok, leta 2021 je bilo 21 otrok. Svetniki so soglašali, da se prihodnje leto pripravi projektna dokumentacija za dograditev dveh prostorov za vrtčevske otroke, saj tako najstarejši ne bi bili več v šolskih prostorih.

Župan je predstavil investicije, ki jih bo uvrstil v prvo branje proračuna. Naslednja seja bo 22. decembra 2021.

Oglejte si tudi