Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
PON.
12°C
1°C
Oceni objavo

NA NOVEMBRSKI SEJI OBČINSKEGA SVETA V KRIŽEVCIH JE BILA SPREJETA CELOSTNA PROMETNA STRATEGIJA

V sredo, 13. novembra 2019 je potekala 6. redna seja Občinskega sveta Občine Križevci. Na seji je bil sprejet strateški dokument občine – Celostna prometna strategija. V fazi priprave strategije sta bili opravljeni dve javni razpravi, sodelovali so številni lokalni deležniki. Načrtovalo se je, kako dvigniti nivo prometne ureditve v občini, vzpostaviti kolesarske povezave, javni promet ter mirujoč promet. Celostna prometna strategija je tudi dokument, ki omogoča kandidiranje na  razpisih s področja zagotavljanja prometne varnosti. Predstavnik izdelovalca Celostne prometne strategije, iz podjetja Lineal d.o.o. je svetnikom predstavil, da je izdelava strategije bila razdeljena na tri faze: analiziranje obstoječega stanja, zastavitev ciljev oz. vizije ter oblikovanje ukrepov, ki so glavni rezultat te strategije. Vseh ukrepov v križevski strategiji je okrog 60, napisani pa so v obliki akcijskega načrta, v skladu s pet letno časovnico, kdaj bi se naj kaj izvedlo. Cilji so zastavljeni realno visoko. Ukrepi se nanašajo tudi na kolesarsko infrastrukturo v povezavi s turizmom. Svetniki so sprejeli predstavljeno strategijo.

Nadalje so se seznanili z revizijskim poročilom o opravljeni notranji reviziji občine Križevci za leto 2018. Predstavljeno jim je bilo, da se je vršil podrobnejši nadzor na področju upravljanja in tekočega vzdrževanja občinskih in lokalnih cest in cestne infrastrukture, pospeševanja in podpore gospodarske dejavnosti, investicij in investicijskega vzdrževanja odlagališč komunalnih odpadkov ter novogradnje Parka doživeti Križevci – vzpostavitev rekreacijske infrastrukture na prostem.

Župan mag. Branko Belec je svetnikom v grobem predstavil investicije, katere bi želel v letu 2020 umestiti v proračun. Prvo branje proračuna se načrtuje na decembrski seji.

Nekaj besed je bilo namenjenih tudi formiranju pokrajin, svetniki so bili soglasni, da bi bil sedež pokrajine, h kateri bi se priključili Križevci, v Murski Soboti.

Župan je svetnike seznanil tudi z aktivnostmi na posameznih projektih in stanju investicij. Povedal je, da je zaključena investicija v zvezi z mostom v Logarovcih, da so v zaključni fazi dela na cesti v Borecih, da je zaključena izgradnja ceste na Grabah, da potekajo dela na zamenjavi vodovodnih cevi v naselju Križevci, izgradnja parkirišča pred cerkvijo, ureditev spominske sobe dr. Matije Slaviča v Anini kapeli,..

Župan je občane povabil na decembrske dogodke, in sicer 1. decembra na otvoritev spominske sobe dr. Matije Slaviča ter 6. decembra na prireditev Čarobni december ter prižig lučk v vaškem jedru.

Oglejte si tudi