Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
1°C
SOB.
14°C
4°C
Oceni objavo

ČLANU PGD BUČEČOVCI DANIJELU ŠIJANCU PODELILI NAZIV ČASTNEGA POVELJNIKA DRUŠTVA

124. občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Bučečovci, ki je potekal v soboto, 10. februarja je bil obenem priložnost, da je društvo podelilo naziv častnega poveljnika dolgoletnemu članu in poveljniku društva Danijelu Šijancu. Šijanec je vstopil v vrste društva že pred 40 leti in bil vseskozi nepogrešljiv del ekipe, ki se je poleg dela v društvu zavzemal tudi za razvoj vasi Bučečovci, za skupne akcije pod geslom v slogi je moč, na področju gasilstva je prejel že več priznanj in odlikovanj, med drugim tudi pisno priznanje občinskega sveta kot občinski nagrajenec. Poleg odlikovanja za častnega poveljnika, ki ga je prejel iz rok predsednika društva Marijana Šijanca, je prejel še odlikovanje s strani predsednika gasilske zveze Dragotina Rakuše, za 40 letno delo v organizaciji.

Ker se je voljenim članom društva letos iztekel petletni mandat, so člani društva volili predsednika društva. To funkcijo bo še naprej opravljal Marijan Šijanec, vloga poveljnika društva pa je bila zaupana dr. Alešu Kolmaniču.

Priznanja  so prejeli tudi mladi gasilci, ki so na poletnem taboru pokazali visok nivo znanja s področja gasilstva. Jasmina Hanžekovič, Tia Čarni Obran, Timotej Čarni Obran in Alen Šijanec so prejeli bronaste značke za opravljen izpit iz požarne zaščite, srebrno značko pa sta prejela Enej Kretič in Matevž Maučec.

Župan Občine Križevci mag. Branko Belec je članom društva čestital za opravljeno delo v preteklem letu, prav tako je dejal, da občina podpira gasilska društva in da bo v letošnjem proračunu namenila 5% več proračunskih sredstev za gasilska društva v primerjavi z lanskim letom.

Predsednik Gasilske zveze Križevci Dragotin Rakuša se je društvu zahvalil za vzgledno sodelovanje z zvezo, izpostavil je delo z mladimi, tudi preko gasilskih taborov ter da se je potrebno nenehno izobraževati, saj so požari čedalje bolj zahtevni in zahtevajo visoko stopnjo usposobljenosti.

Tudi gostje iz sosednjih društev PGD Stara Nova vas, PGD Vučja vas in PGD Iljaševci so pohvalili delo in program PGD Bučečovci, saj so si v letu 2018 zadali za cilj predvsem delo z mladimi, izobraževanje, društvene in nedruštvene vaje, udeležbo na srečanjih z drugimi društvi, udeležbo pri gasilski maši, organizacijo prireditve ob otvoritvi ceste v Bučečovcih hkrati z organizacijo prireditve ob državnem prazniku – 24. junij, organizacijo občinskega praznika ter dograditev gasilskega doma.

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi