Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Presenečenje na 114. občnem zboru PGD Stara Nova vas

114. OBČNI ZBOR PGD STARA NOVA VAS

V soboto 27. januarja je v vaško gasilskem domu Stara Nova vas – Dobrava potekal 114. občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Stara Nova vas.


Otvoritev so opravili pionirji, pionirke, mladinci in mladinke v svojih delovnih oblekah, ki so v dvorano prikorakali drug za drugim na oder dvorane po poveljstvom Mirka Rajh in Sare Hoheger, kateri so presenetili predsednika in seveda vse ostale prisotne z številnostjo in urejenostjo.

Zbrane člane in članice, gasilsko mladino in goste je najprej nagovoril predsednik društva Danijel Lesničar. V nadaljevanju je vodenje občnega zbora predal delovnemu predsedniku Borisu Mikl. Na samem občnem zboru je verifikacijska komisija poročala, da se je udeležilo občnega zbora 25 pionirjev in mladincev, 85 članov in 21 gostov.

V poročilih, kjer je bilo vidno opravljeno delo na organizacijskem in operativnem področju, sta predsednik in poveljnik društva predstavila na malce drugačen način kot je v navadi in sicer sta si pomagla s slikovnim gradivom preko projektorja. Tako so člani društva lahko videli kaj vse se je dogajalo. Vsa poročila so bila soglasno sprejeta kot tudi program dela za leto 2019.

Občnega zbora so se udeležili številni gostje in sicer podžupan občine Mirko Gaberc, namestnik poveljnika GZ Križevci Slavko Osterc, predstavniki sosednjih društev iz Bučečovec, Iljaševcev, Vučje vasi ter Kokoričev, predstavniki pobratenega društva iz PGD Zlatoličje, predstavniki iz prijateljskega društva PGD Bitnje, predstavniki iz FREIWILIGE FEUERWEHR ALTNEUDÖRFL, predsednik športnega društva Stara Nova vas Albin Šalamun in predsednik Krajevne organizacije rdečega križa Stara Nova vas Boris Zamuda.

Ob samem občnem zboru je podžupan Mirko Gaberc v svojem nagovoru pohvalil odlično predstavitev, uspešno opravljeno delo društva v preteklem letu in podal pohvalo, da na portalu MojaObčina.si predstavljamo svoje društvo z različnimi članki. Namestnik poveljnika GZ Slavko Osterc se nam je zahvalil za požrtvovalnost in udeležbo na kongresu. Čestital nam je tudi za nabavo novega gasilskega vozila GVM in za vse udeležbe ter uvrstitve na gasilskih tekmovanjih. Predstavniki ostalih društev so se nam zahvalili za povabilo, pohvalili odlično delo ter dobro medsebojno sodelovanje. Predsednik rdečega križa se je zahvalil za uspešno sodelovanje.

Sledila je podelitev priznanj. Kot prvo je predsednik društva Danijel Lesničar prejel od Gasilske zveze Križevci podarjen javljalnik za intervencije. Pionirska priznanja za bronasto značko so dobili Eva Rajh, Alisa Korošak, Isabela Šteiner, Maša Bohanec, Gašper Sintič ter srebrno značko Saška Zamuda. Za 10 let aktivnega delovanja v društvu sta dobila priznanje Peter Sintič in Krištof Bohanec. Za 20 let aktivnega delovanja Marjan Zver in Franc Kegl. Za 40 let aktivnega delovanja Franc Čirič in Olga Brunčič. Mladinska priznanja so prejeli Ema Ana Bohanec, Julija Vajs, Zala Vajs, Leon Lesničar in Sara Zamuda. Napredovanje v gasilca I.stopnje sta prejela Janja Zamuda in Robert Robin. Napredovanje v gasilca II. stopnje so prejeli Boštjan Šteiner, Mitja Nedeljko, Davorin Kodela in Sara Hoheger. Priznanje in zahvalo gasilskega veterana so prejeli Jožef Slavič, Jožef Balažič, Franc Štuhec in Marija Nedeljko. Priznanje za sodelovanje pa se je podelilo prijateljskemu društvu iz Avstrije FREIWILIGE FEUERWEHR ALTNEUDÖRFL.

Občni zbor se je zaključil z vabilom predsednika na veselico ob prevzemu novega vozila, ki se bo odvijala na dvorišču vaško – gasilskega doma 1. junija 2019. Presenečenje so pripravili kurenti, ki so s plesom in rajanjem popestrili dogajanje na občnem zboru do poznih jutranjih ur.

Oglejte si tudi