Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

113. občni zbor PGD Stara Nova vas

113. občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Stara Nova vas je potekal v soboto, 27. januarja v vaško gasilskem domu Stara Nova vas – Dobrava.
V letošnjem letu se je članom društva iztekel petletni mandat. Smo člani društva volili novo predsedstvo. Za predsednika je bil izbran že dosedanji predsednik Danijel Lesničar, kateri je že do sedaj vestno opravljal naloge, ki so povezane z njegovo funkcijo. Za poveljnika pa je bil izbran Andrej Žnidarič.

Ob tej priložnosti smo se poslovili od našega dolgoletnega poveljnika Marjana Žnidariča kateremu se je iztekel mandat in smo ga imenovali za častnega poveljnika.

Predsednik Danijel Lesničar mu je namenil nekaj besed: »Tovariš poveljnik Marjan, naše sodelovanje je neponovljivo, polno novih znanj in življenjskih spoznanj. Z jasnim ciljem in odgovornim delom si se trudil voditi naše društvo na poti polne uspešnosti. Zavedamo se, da smo to pot ustvarjali skupaj. Ob sodelovanju vseh aktivnih gasilcev, upam da ob koncu tvojega mandata ti bomo ostali v spominu, ne samo kot gasilci ampak kot tudi nekaj več. Saj smo prepričani, da so se med nami stkale iskrene prijateljske vezi. Vsi smo lahko računali nate, pa naj je šlo za pionirje, mladince, člane ali veterane. Nobenemu nisi nikoli odrekel pomoči. Zaradi tvoje nesebične pomoči se je veliko spremenilo. Svojo funkcijo si opravljal vestno, zanesljivo in marljivo 30 let. Imaš veliko izkušenj saj si operativec že 44 let. Marijan želimo, da še naprej sodeluješ z nami, nam svetuješ in pomagaš. Ponosni smo na tvoje bogate izkušnje in na tvoje uspehe v gasilstvu. Vredno je delati v takšnem društvu, v katerem vidiš da si za željen in da se zate trudijo in borijo na vsakem koraku. Hvala ti za vse kar si nam dal.«

Priznanja so prejeli mladi gasilci, ki so na poletnem taboru pokazali visok nivo znanja s področja gasilstva. Bronaste značke so prejeli: Lucija Divjak, Tai Korošak, Dino Oskomič, Nika Kovačič, Enea Slavič, Luka Oskomič, Timotej Žnidarič, Žan Slavič in Lorena Mihelj za opravljen izpit iz požarne zaščite. Srebrno značko je prejel Matevž Maučec. Zlato priznanje pa sta prejela Sara Zamuda in Leon Lesničar. Gasilska Zveza Slovenije – gasilski regijski svet Pomurja je podelil priznanje pionirkam za sodelovanje in doseženo 4. mesto na Regijskem izvirnem tekmovanju mladine za memorial Matevža Haceta 2017, enako priznanje so prejeli pionirji in tudi mladinci PGD Stara Nova vas. Priznanje Gasilske Zveze za opravljeni tečaj bolničar pa so prejeli: Srečko Bohanec, Boris Zamuda, Janja Zamuda in Danijel Lesničar.

 

Podžupan Občine Križevci Mirko Gaberc je članom društva čestital za opravljeno delo v preteklem letu. Posebej je pohvalil našo mladino saj je bila najštevilčnejša na občnem zboru. Prav tako je dejal, da občina podpira gasilska društva in da bo v letošnjem proračunu namenila 5% več proračunskih sredstev za gasilska društva v primerjavi z lanskim letom.

Predsednik Gasilske zveze Križevci Dragotin Rakuša je bil zelo presenečen nad tem kako izvajamo vodenje občnega zbora ter nad tako številčno udeležbo. Saj se tu nikoli ne zgodi, da bi bilo več gostov kot domačih gasilcev, ker spoštujemo svojo gasilsko društvo in ljudi. V tem času smo imeli polno dobrih desetin, ki so dosegale same dobre rezultate in smo tudi kot zveza dobro zapisani v regiji. Za vse kar smo naredili se nam je zahvalil in nam zaželel tako dobro nadaljnje delo.

Tudi gostje iz sosednjih društev PGD Bučečovci, PGD Vučja vas, PGD Iljaševci in PGD Kokoriči so pohvalili delo in dobro medsebojno sodelovanje. Pobrateno društvo iz PGD Zlatoličje se je zahvalilo za povabilo in nam čestitalo ob vseh dosežkih. Našega občnega zbora so se tudi udeležili prijatelji iz Avstrije. Predstavnik Manfred Drexler iz Altneudörfl nas je presenetil in nas nagovoril v slovenskem jeziku. Povedal je, da je zelo ponosen na naše sodelovanje in mu je v čast,  da se je lahko udeležil občnega zbora. Bil pa je že prisoten na naši gasilski vaji in naš predsednik na njihovi. Drug od drugega se lahko veliko naučimo. Zaželel nam je čim manj intervencij in da se naši gasilci vračajo nepoškodovani domov.

Oglejte si tudi