Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
12°C
5°C
Oceni objavo

Obvestila Zdravstvenega doma Ljutomer: KORONAVIRUS

Ljutomer, 11.05.2020 SPOŠTOVANE PACIENTKE, PACIENTI!

Obveščamo vas, da bo Zdravstveni dom Ljutomer za zdravstvene storitve odprt zopet z 18. 05. 2020 – ponedeljek. Delo do takrat poteka kot do sedaj.

Navodila glede naročanja, prihoda v zdravstveni dom  in vsega ostalega bomo objavili proti koncu tega tedna.

Vse vljudno naprošamo za strpnost.

 

                                  Želimo vam veliko zdravja!

Kolektiv Zdravstvenega doma Ljutomer

 

 

Ljutomer, 14.4.2020 OBVESTILO o podaljšanem odzivnem času ekip nujne medicinske pomoči!

Zdravstveni dom Ljutomer vse občanke in občane UE Ljutomer ter ostale uporabnike storitev nujne medicinske pomoči obvešča, da je v sled razglašene epidemije s covid – 19 podaljšan odzivni čas in prihod ekipe nmp do pacientov na terenu v sled obvezne uporabe osebne varovalne opreme, kar terja svoj čas. Vsakega pacienta moramo obravnavati, kot da je okužen.

PROSIMO ZA RAZUMEVANJE.

 

Ljutomer, 19.03.2020   Sporočamo vam, da se je nujna zobozdravstvena ambulanta za Pomurje  – vzpostavila v Zdravstvenem domu Murska Sobota  od 18.03. 2020 naprej.

V zdravstvenem domu Ljutomer vam bomo tako  na razpolago glede zobozdravstvenih težav in napotitev , ter navodil v ZD Murska Sobota ( prej nas prosim kontaktirajte, preden greste tja, da vam damo napotke), na tel. št.  (02) 585 14 44 vsak delovnik od 7.30 in 19.00 uro, v petek od 7.30 – 14.30 ure.

Hkrati vam sporočamo, da s petkom – 20. 03. 2020 ukinjamo triažo v šotoru in jo bomo izvajali pri informatorju ob sprejemnem okencu, kjer dobite tudi vsa nadaljnja navodila. Šotor bo aktiviran samo v ponedeljek in četrtek, ko bomo v njem izvedli odvzeme krvi za antikoagulantno ambulanto.

16.03.2020 Obveščamo vas in prosimo, da se držite že do sedaj povedanih priporočil in navodil glede okužbe s korona virusom.

Z ponedeljkom – 16. 03. 2020 se po odredbi  o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni  SARS – CoV – 2 (COVID – 19) prekine izvajanje vseh zobozdravstvenih storitev pri vseh izvajalcih zdravstvene dejavnosti. Nujne zobozdravstvene storitve so za našo regijo organizirane v Zdravstvenem domu Maribor. V zdravstvenem domu Ljutomer vam bomo na razpolago glede zobozdravstvenih težav in napotitev , ter navodil v ZD Maribor    ( prej nas prosim kontaktirajte, preden greste tja, da vam damo napotke) na tel. št.  (02) 585 14 44 vsak delovnik od 7.30 in 19.00 uro, razen v petek do 14. 30 ure.

V splošnih ambulantah smo odprli telefonske linije tekom celega delovnika , oz. ordinacijskega časa in vas vljudno naprošamo ( če imate: vročino, kašljate, kihate, se slabo počutite) da ostanete doma, ter nas kontaktirate po telefonu, kjer vam bo zdravnik dal vsa navodila. Če se zdravstveno stanje poslabša, ponovno kontaktirate zdravnika, ki bo potem odredil nadaljnja navodila.

Prav tako je do nadaljnjega ukinjeno vso izvajanje vseh preventivnih dejavnosti: referenčne ambulante, zdravstvena in zobozdravstvena vzgoja, sistematski pregledi otrok od 6. leta naprej v otroško šolskem dispanzerju, Cindi delavnice, ortodontska ambulanta, kardiološka ambulanta, diabetološka ambulanta, ultrazvok trebuha., dispanzer za mentalno zdravje ( psiholog, logoped).

Patronažno varstvo izvaja vse neodložljive storitve in posege, ter preventivno obravnavo novorojenčkov, dojenčkov in otročnic.

PROSIMO ZA RAZUMEVANJE IN UPOŠTEVANJE VSEH NAVODIL IN PRIPOROČIL V SKRBI ZA LASTNO ZDRAVJE IN ZDRAVJE DRUGIH.

ŽELIMO VAM ČIM VEČ ZDRAVJA   KOLEKTIV ZDRAVSTVENEGA DOMA LJUTOMER

 

Ljutomer, 27. 02. 2020


POZOR !

V kolikor ste v zadnjih 14 dneh pred začetkom bolezni bili v državah kjer razsaja KORONA VIRUS, ali ste bili v stiku z osebo, ki ima potrjeno okužbo s korona virusom in so pri vas prisotni znaki bolezni 

VROČINA KAŠELJ TEŽKO DIHANJE 

NE VSTOPAJTE V ZDRAVSTVENI DOM !

POKLIČITE NA ŠTEVILKO (02) 585 14 00 

(kjer boste dobili vsa nadaljnja navodila) 

Ljutomer, 09. 03. 2020

OBVESTILO!

SPOŠTOVANI OBISKOVALCI ZDRAVSTVENEGA DOMA LJUTOMER!

Obveščamo vas, da bomo s ponedeljkom – 09. 03. 2020 spremenili vstop v prostore Zdravstvenega doma Ljutomer, in sicer bomo iz preventivnih razlogov pred samim zdravstvenim domom izvajali triažo - razvrščanje pacientov, oz. obiskovalcev v skrbi ohranjanja zdravja, oz. preprečitve širjenja korona virusa.

V sled tega bo pred vhodom zdravstvenega doma postavljen šotor, kjer bo zdravstveno osebje povprašalo po vašem zdravju in skozi katerega boste potem lahko prišli v prostore zdravstvenega doma, kamor ste namenjeni.

V kolikor bomo ugotovili glede podatkov iz pogovora, da gre morebiti pri vas za sum okužbe s korona virusom, bomo ukrepali po že dorečenih protokolih in priporočilih NIJZ.

Tako bo vhod v zdravstveni dom odprt od 6.00 ure zjutraj do 21.00 ure.

V času dežurstva pa se bomo oglašali preko domofona v urgentni stavbi.

Takšen protokol sprejema pacientov bo veljal do preklica tega obvestila!

Prosimo za razumevanje in sodelovanje.

ŽELIMO VAM ČIM VEČ ZDRAVJA

KOLEKTIV ZDRAVSTVENEGA DOMA LJUTOMER

 V prilogah se bodo nahajala vsa nadaljnja navodila, ki jih prosimo redno prebirajte. Ravnajte preudarno in brez panike. 

Oglejte si tudi