Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Pogovor s pisateljico Suzano Tratnik

V Kulturnem društvu Križevci pri Ljutomeru smo v ponedeljek, 26.7. zvečer na dvorišču Župnije gostili pisateljico, publicistko in prevajalko Suzano Tratnik, ki izhaja iz Murske Sobote, od študentskih let pa živi in ustvarja v Ljubljani kot samostojna kulturna delavka. Izdala je eno knjigo za otroke, sedem knjig zbranih kratkih zgodb in pet romanov, za nekatere od njih je prejela vidne nagrade za dosežke na področju slovenske literature.
Suzana Tratnik je letos druga pisateljica, ki smo jo gostili v sodelovanju z založbo Beletrina, pri kateri je lani izšel njen zadnji roman Pontonski most. O njem se je s pisateljico pogovarjala moderatorka večera mag. Tjaša Kos.
Dotaknili sta se tudi predzadnjega romana Norhavs na vrhu hriba.
Dela Suzane Tratnik so prevedena v dvajset tujih jezikov, posamezno delo največ pet. Kot enega od jezikov, v katerega bi morda najmanj pričakovali, da bo njeno delo prevedeno, je navedla arabski jezik. Pred štirimi leti so jo kontaktirali iz Kaira in obvestili, da so se ob izboru zgodb za prevod odločili za njeno knjigo kratkih zgodb.

Za glasbeno popestritev sta poskrbela Jan in Kaja Fekonja, ki sta ob spremljavi Janove harmonike zapela nekaj slovenskih narodnih pesmi.

Oglejte si tudi