Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
7°C
Oceni objavo

Občina Križevci bo financirala obnovo mostu v Logarovcih

Župan Občine Križevci mag. Branko Belec in direktor podjetja Hermes GP d.o.o. iz Dornave sta v ponedeljek, dne 10. junija 2019 podpisala gradbeno pogodbo za gradnjo mosta v Logarovcih. Znesek pogodbenih del znaša 119.229,60 EUR z DDV.

Projekt zajema rekonstrukcijo obstoječega mosta na lokalni cesti v Logarovcih, na potoku Stara Globetka, ki je dotrajan. Obstoječi most ima več razpok, robni venci so polomljeni, sam most je preozek. Predvidena je kompletna rušitev obstoječe mostne konstrukcije, nato izgradnja novega mostu in prilagoditev cestišča na lokalni cesti LC 223161 v dolžini 52 m z prilagoditvijo obstoječih komunalnih vodov.

Širina mosta je 6 metrov voznega pasu, enostranski robni venec širine 75 cm, ter dvosmerna kolesarska steza širine 2,5m. Skupna širina mostu z ostalimi elementi znaša 10,30 m. Svetla odprtina mostu znaša 2,1m x 8,0m. Most je v celoti armirano betonska konstrukcija.

Projektno dokumentacijo je izdelalo podjetje ZEU d.o.o. iz Murske Sobote.

Gradbena dela bo vršilo podjetje Hermes d.o.o. iz Dornave, nadzor nad gradnjo pa bo izvajal Inženiring Štefan Rajnar s.p. iz Murske Sobote. Rok za dokončanje del je 20. september 2019. Na območju izvajanja investicije bo popolna zapora ceste, obvoz bo urejen.

 

Oglejte si tudi