Logo MojaObčina.si

Križevci

DANES
33°C
17°C
JUTRI
33°C
17°C
Deli
2299

KUD Janez Čuk Vučja vas: 13. Pozdrav pomladi

>> Pomlad je cvetoča, zelo čivkajoča ; Pisane barve ter lepe narave. Trava zeleni, nas pa veseli ; sonček že sije, nam dobro voljo vlije. Ko cvet že toplo pihlja, oznanja, da pomlad je prišla << .

 

Člani kulturnega društva Janez Čuk Vučja vas smo se odločili, da vam polepšamo prehod na pomladni letni čas in se odločili, da priredimo že 13. prireditev  pozdrav pomladi  na kateri smo se zabavali v nedeljo 07. 04. 2019 v gasilskem domu v Vučji vasi.

Z mladinsko gledališko sekcijo '' podivjone ''  (pod vodstvom mentoric: Anita Škrjanec in Tea Recek) smo otvorili prireditev z  zanimivo igro z naslovom: življenje na deželi nekoč in danes in tako prikazali razlike življenj nekoč in danes.  Naslednje nastopajoče so bile perice – pevke ljudskih pesmi iz KUD Janez Čuk Vučja vas (pod vodstvom mentorice ga. Ana Lebar), ki so se nam predstavile z 3 ljudskimi pesmi. V pesmih so besede, ki so jih ljudje uporabljali v davnih časih naprimer: Prelüba moja mati ali po zelenih košenincah sem čeveljčke zrosil, itd.

V gosteh smo gostili naslednje nastopajoče: veseli prleki … so društvo upokojencev Križevci (mentorica: ga. Milica Hamler), ki delujejo že 4 leta, v novi sestavi pa od septembra 2018. Pojejo in igrajo slovenske narodne pesmi, kjer so jih nam tudi zaigrali in zapeli.  Pri naslednjih nastopajočih se je smer obrnila v malo drugačne glasbene in plesne vode. Nika in Nika sta nam zaplesali hip hop ter pop dance na koreografijo, ki sta jo sestavili sami. Tudi Tamara se je predstavila z modernim plesom in lastno koreografijo.

Še vedno ostajamo pri plesu, toda tokrat drugačnemu. V goste smo povabili tudi starejšo folklorno skupino kulturnega društva Slavko Osterc Veržej (pod vodstvom : Mateja Žalik Rus ter Ivan Kuhar). Predstavili so se nam z plesom : Jager in Jagra. Še vedno pa ostajamo pri gostih; naslednji nastopajoči so bili pevci folklorne skupine Kajer Bučečovci (vodja: Helenca Osterc). Zapeli so nam dve pesmi : veter podpihne, javor se zible ter vse je veselo, kar živi.

Med gosti so bili tudi: predstavnik javnega sklada g. Ivan Kuhar, predsednica kulturnega društva Križevci ga. Silva Duh, predsednica upokojencev Križevci ga. Milica Hamler ter podžupan g. Bogomir Gaberc. Slednjega smo tudi ''izzvali'' na oder, da spregovori par besed.

Ostal je samo še en nastopajoči. Jošt Ros nam je zaključil ta popoldan z lepo melodijo na harmoniko. Nakar je sledila še pogostitev. Vsi skupaj smo se malo podružili, rekli kakšno besedo ali dve ter tudi nazdravili v upanju, da se kmalu spet vidimo na kakšni prireditvi.

 

 

Zapisala: Tea Recek

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi