Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Beletrinina trubadurka Ana Schnabl v Križevcih pri Ljutomeru

Založba Beletrina bo v letošnjem letu v okviru programa novih knjižnih izdaj vrhunskih literarnih in humanističnih del izdala 44 knjig, med njimi dela 20 domačih avtorjev, pisateljev in pesnikov. Domači avtorji tradicionalno potujejo po slovenskih krajih in se predstavljajo svojim bralcem in vsem ljubiteljem dobrega branja. Letos je Kulturno društvo Križevci pri Ljutomeru Beletrinine trubadurje gostilo prvič, pod lipo na dvorišču župnije smo v torek 18.8. imeli družbo mlade pisateljice Ane Schnabl iz Kamnika, ki je sicer doktorska študentka filozofije in piše za več revij in časopisov, je tudi urednica Evropske revije za poezijo, knjige in kulturo. Pred tremi leti je za prvenec, knjigo kratkih zgodb pod imenom Razvezani, prejela nagrado knjižnega sejma.
Včeraj nam je v pogovoru, ki ga je vodila Tjaša Kos, predstavila svojo novo knjižno izdajo, psihološki roman, ki pa ga sama imenuje ljubezenski roman, Mojstrovina in kako nastajajo njene zgodbe. Mojstrovina, ki je izšla aprila, je eden od romanov, za katerega letos obstajajo v knjižnicah dolge čakalne vrste in ga odlikuje izreden jezik, bogat, s širokim razponom besedišča in obenem pesniško lep. Pripovedovala je tudi o svoji prvi knjižni izdaji ter o nastanku novega kriminalnega romana Plima, ki bo izšel naslednje leto.

Kot da bi slutili dušo tega romana, sta temu primerno sestri Lara in Vita Borovič izbrali nabor pesmi, ki sta nam jih zaigrali na violini in čelu in čudovito dopolnili pripoved pisateljice. Vsi nastopajoči skupaj so ustvarili prijeten in bogat večer, katerega  vtise bomo še nekaj časa nosili s seboj.
Ob koncu so bile obiskovalcem na voljo knjige Založbe Beletrina po znižanih cenah.
Predsednica društva je goste povabil a še na naslednji literarni večer z novinarjem, kolumnistom Markom Radmilovičem 4. septembra na istem mestu.  

Oglejte si tudi