Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
7°C
Oceni objavo

KRIŽEVSKI OBČANI SO PREJELI ZAŠČITNE MASKE

V četrtek, 2.aprila je vsako gospodinjstvo v občini Križevci prejelo zaščitno masko. 

Civilna zaščita je namreč v začetku razglasitve epidemije pričela z aktivnostmi v zvezi z naročili zaščitnih mask in materiala za šivanje le teh. Zaradi zamikov pri dobavi naročenih mask, so se angažirali občani prostovoljci in le v nekaj dneh zašili zaščitne maske za vseh 1140 gospodinjstev v občini. Pridne šivilje prostovoljke pa z delom nadaljujejo in tako bodo med občane razdeljene dodatne zaščitne maske. Material za izdelavo je priskrbela občina Križevci. Šivilje maske šivajo na svojih domovih. V kolikor ste vešči osnov šivanja, razpolagate s šivalnim strojem ter pripravljeni pomagati, lahko to sporočite na info@obcina-krizevci.si, saj je vsak par delovnih rok več kot dobrodošel.

Članice in člani prostovoljnih gasilskih društev so zaščitne maske z navodili za izdelavo maske ter splošnimi obvestili za ohranjanje zdravja ter preprečitve morebitne okužbe prejeli brezstično v zaprtih vrečkah, ki so bile občanom vložene v poštne nabiralnike.

Občina Križevci je maske podarila tudi Domu Lukavci, saj so primerne za delo nezdravstvenega osebja.

Župan Občine Križevci mag. Branko Belec občanom sporoča, da naj ostanejo doma in naj ostanejo zdravi. Po nujnih nakupih se naj odpravlja le en član gospodinjstva, po možnosti mlajši in zdrav. Trenutno po uradnih podatkih, ki jih spremljamo preko medijev, ni obolelih v občini Križevci. Prizadevamo in želimo si, da tako tudi ostane.

Poveljnik štaba Civilne zaščite Miran Ros sporoča, da je v občini dobro vzpostavljena veriga za zagotavljanje pomoči potrebnim, saj so jim preko občinske uprave, prostovoljcev, KORK pripravljeni v največji možni meri pomagati pri nakupih osnovnih živil, zdravil itd.

Oglejte si tudi