Logo MojaObčina.si

Križevci

DANES
2°C
-4°C
JUTRI
4°C
-4°C

srečanje kmetic Pomurja v termah Banovci

495
Organizator: DRUŠTVO KMETIC KRIŽEVCI-VERŽEJ
DeliVsak drugi četrtek v mesecu Februarju je rezerviran za srečanje kmetic Pomurja.Potekalo je že 23 srečanje kmetic Pomurja. Od začetka se je srečanje dogajalo v Prekmurju.Prvič se je srečanje Pomurskih kmetic v Prlekiji pričelo pred 15leti,2002 leta, v hotelu Jeruzalem v Ljutomeru.Saj se srečanja udeleži okrog 250 kmetic,zato je zaradi prostorske stiske zmeraj omejen.Za ta dogodek so zadolžene kmetijske svetovalke za dom in družino. Zelo ponosne smo na našo svetovalko Frančko Lebarič in ji nudimo nekaj pomoči,da bi srečanje čim bolj uspešno in pozitivno  priredile.Želimo si,da bi nam srečanje ostalo v trajnem spominu. Svetovalke morajo zagotoviti eno predavanje,ki bi bilo zanimivo,poslušno in hitro končano. Večji del se poglabjamo zdravstenim temam,letos smo predavanje namenile o alegrenih v prehrani ga,Marija Sraka nam je kar podala nekaj informacij na katera živila moramo biti bolj pazljivi.
Na srečanju ne  sme manjkati nekaj humorja,ki sta nas popeljala na tiste stare čase in sedanje na kmetiji Micika in Franček iz Male Nedelje,ter prav tako pevke*Soside*,ter recitacije pesmi Tere-Trezike Marinič iz društva kmetic Križevci-Veržej.
Zelo počaščene pa smo, ko nas nagovorijo in pohvalijo naši gostje:predsednica zveze kmetic Slovenije Irena Ule, župan iz Veržeja Slavko Petovar,direktor KGZS Murska Sobota Franc Režonja.
Na srečanju potekajo podelitve pohval in priznanj,ki so jih dosegli na regijskih in državnih ocenjevanjih.Iz našega društva so bile nagrajene Marica Legen iz Bunčan za znak kakovostina dobrotah Slovenskih kmetij na Ptuju  mešani kruh, Janja Petovar iz Bunčan za naj prleško tunko na Miholovem sejmu v Veržeju, Anica Colnarič za dolgoletno delo v upravnem odboru in dobro vodenje blaganiških storitev, Milena Ros za dolgoletno delo v upravnem odboru in pečenje ježkov,ki je vse prisotne počakal na zelo lepo dekoriranih krožnikih, ter predsednica društva za uspešno vodenje društva Majda Markovič.
Hitro nam je minil čas ob druženju in klepetu.Drugo leto se pa srečamo v Lendavi.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!