Logo MojaObčina.si

Križevci

DANES
1°C
-3°C
JUTRI
2°C
-3°C

Kako s pravilno prehrano doseči in obdržati zdravo telesno težo!?

942

KAKO S PRAVILNO PREHRANO PRIDOBITI IN OBDRŽATI ZDRAVO TELESNO TEŽO? - brezplačno predavanje

KRATEK OPIS PREDAVANJA:Toliko tega je že bilo napisano in povedano. Vendar se kljub temu stanje v Sloveniji ne izboljšuje, ali pa se izboljšuje zelo počasi. Kje tiči problem? Imamo Slovenci premalo znanja, se premalo gibamo ali enostavno preveč radi jemo? Dejavnikov je zagotovo več in pri vsakem posamezniku se lahko razlikujejo med sabo. Glede na to, da prehrana predstavlja področje, ki se raziskuje ter razvija kot še nikoli, velja tudi, da prehrana še nikoli ni bila tako popularna, kot v današnjem času. Zaradi vsega tega prihaja do poplave informacij in nasvetov, ki v končni fazi, ob povrnjeni začetno izgubljeni telesni masi, privedejo do splošne zmede in nejasnosti. Da do tega ne pride, je potrebna določena stopnja znanja in razumevanja. Zato je namen delavnice, da udeleženci pridobijo znanja na podlagi aktualnih ter z znanostjo podkrepljenih informacij. Ob razlagi in pogovoru o temah, kjer vlada največja zmeda, bomo v zaključnem delu delavnice spoznali tudi spletne platforme, ki nam služijo pri sestavi jedilnika ter poskrbeli, da bo vsak posameznik sestavil sebi prilagojen jedilnik. 
Vsak udeleženec delavnice bo prejel tudi gradivo s priloženo vsebino delavnice. Teme, ki se jih bomo dotaknili tekom delavnice: Kaj se dogaja znotraj našega telesa ob uživanju hrane. Energijsko ravnovesje. Procesi, ki se odvijajo v telesu ob izgubi telesne mase – zakaj jo je težko vzdrževati. Pomen zajtrka. Koliko obrokov dnevno uživati – bolje manj ali raje več. Sladkor, visokomaščobna (LCHF oz. ketogena d.) ali visokohidratna dieta. Lahko zgolj s telesno aktivnostjo izgubimo odvečno telesno maso in sestava jedilnika…

O PREDAVATELJU: Delavnico bo vodil Aljoša Kuzmanovski, diplomant Kineziologije na Fakulteti za šport ter absolvent magistrskega študija Prehrane na Biotehniški fakulteti. Aljoša bo predavano vsebino predstavil s pomočjo aktualnih znanstvenih raziskav, lastnih izkušenj ter izkušenj dela s strankami.

Prosimo, da udeležbo potrdite na msljutomer@gmail.com ali na 0820 09650.

Projekt VGC Pomurja podpira Evropski socialni sklad in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter lokalne skupnosti.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij