Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

V Komendi 3. orientacijska proga

Orientacijski klub Komenda je v nedeljo, 9. decembra 2018, dopoldne v Komendi pri Planinskem domu na Podborštu slovesno odprl prvo stalno orientacijsko progo v okviru sodelovanja v Fundaciji za šport. Progo za mlade in starejše so izbrali, kot je povedala podpredsednica kluba Irena Hacin Kölner, ker je to domačinom poznana in tudi zelo obljudena lokacija z različnimi potmi.
Proga v Komendi je tretja po vrsti v Sloveniji. Prva in druga sta bili odprti v Logatcu in na Klevišah, Po svetu, je povedala podpredsednica Irena Kölner, pa je tovrstnih prog že veliko in mednje se je sedaj pridružila tudi Komenda.
Sicer pa je tudi Orientacijski klub Komenda z okrog 110 člani zelo uspešen. Začelo se je leta 2004 in se potem iz leta v leto nadaljevalo z uspehi. Tako je danes med člani in ljubitelji orientacijskih pohodov in tekmovanj Komenda poznana doma in v svetu. Naslednjo pomlad gredo mladinci Orientacijskega kluba Komenda na svetovno šolsko orientacijsko prvenstvo v Estonijo.

Progo so pred skupinskim tekmovalno rekreacijskim startom odprli podpredsednica kluba Irena Hacin Kölner, župan Občine Komenda Stanislav Poglajen in častni član Orientacijske zveze Slovenije Vlado Sedej.

(až)

Oglejte si tudi