Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Pohvale za odlično organizacijo

Zelo uspelo državno prvenstvo v balinanju ženskih in moških upokojenskih ekip v Komendi
V torek, 14. septembra, pozno popoldne se je na komendskem balinišču končalo letošnje državno prvenstvo v balinanju za moške ekipe upokojencev (za ženske se je 13. septembra). Moški ekipi se ni posrečilo to, kar se je ženski, da je celo na »nesrečni« trinajsti dan v mesecu osvojila prvo mesto; vseeno pa so se med 14 ekipami zavihteli na solidno šesto mesto. Da bi bili še boljši, jim je preprečila ekipa iz Mirne na Dolenjskem, ki je nazadnje osvojila tretje mesto, Komendčane pa premagala z rezultatom 9:5. Zmagovalci so bili Postojnčani, ki so kar z rezultatom 11:1 premagali drugouvrščene Grgarčane. Milan Klančar, član zmagovite ekipe, sicer zelo izkušeni kamnosek in restavrator, mi je zaupno povedal, da člani ekipe tekmujejo v drugi slovenski ligi, v kateri so trenutno prvi, trenirajo dvakrat do trikrat tedensko, konec tedna pa tekmujejo. Od tod tudi ta rezultat in uspehi postojnske ekipe.

Končni vrstni red je bil: Postojna, Grgar, Mirna, Krško, Velenje, Komenda, Polzela, Trbovlje, Tržič, Mežica, Dornava, Lendava, Polhov Gradec in Pobrežje-Maribor.

Tekmovalce so zjutraj pozdravili komendski župan Stanislav Poglajen, predsednik DU Komenda Saša Lenarčič, delegat Komisije za šport, rekreacijo in gibalno kulturo pri ZDUS-u Mirko Plaznik in sodnik Tomaž Hacin. Na koncu tekmovanja se je delegat Plaznik zahvalil organizatorju (DU Komenda) za uspešno dvodnevno športno srečanje; prav posebej podpredsedniku DU Komenda Dragu Kolarju, ki je prevzel nase največje breme prireditve, predsedniku DU Komenda Saši Lenarčiču, voditeljici balinarske sekcije pri DU Komenda Ivanki Žulič, glavnemu sodniku Tomažu Hacinu, županu Poglajnu in drugim zaslužnim za velik dogodek za Komendo. Tekmovanje je ocenil kot odlično uspelo. K temu je veliko pripomoglo lepo vreme.

Pokale je najboljšim štirim ekipam podelil župan Poglajen, medalje pa Ivanka Žulič in Saša Lenarčič.  ekmovalci so se nazadnje veseli in hvaležni poslavljali od organizatorjev in navijačev. Mičo Jović iz Postojne je dejal: »Organizacija je bila super!«

Kaj boljšega, pa tudi zaslužnega za Komendčane! Posebno občudovanje je požel sodnik Tomaž Hacin: »Ni ga bilo videti, ko je bilo treba, pa je bil takoj zraven!«

Kako se bodo pogovorili članice in člani ženske in moške ekipe gostiteljev, glede na to, da so bile prve članice, člani pa »šele« šesti, zaenkrat ostaja skrivnost. Ena od rešitev je ta, da bodo začeli sedaj pred tekmami in treningom moški kuhati kavo najprej članicam, nato še sebi. Vsekakor pa bodo veliko bolj spoštljivo in občudujoče gledali nanje, bodo te imele prvo besedo. Kar je že tako pri Gorenjkah! Mogoče pa je drugače v Grgarju ali Lendavi?  

Glavno je bilo druženje, smo navijači večkrat slišali. In pohvalo, kako lepo je v Komendi.

Sponzorji so bili: Tesarstvo Igor Štebe, Srečko Korbar, Trgovina Marija, Občina Komenda in Planinski dom Komenda. 

Besedilo in fotografije: Jožef Pavlič

Oglejte si tudi