Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

JUDOISTI PRVIČ OSVOJILI KOLAJNE TUDI NA KADETSKI TEKMI

V soboto, 15.1.2022 je Judo klub Komenda s tremi tekmovalci prvič nastopil na uradnem tekmovanju v kategoriji kadetov U18 in sicer v Slovenski Bistrici na Pohorskem bataljonu. Prvič zato, ker do sedaj še niso imeli tekmovalcev v tej starostni kategoriji in so v njej občasno tekmovali le z mlajšimi, sedaj pa vstopajo v novo tekmovalno obdobje, ki bo težje, bolj usmerjeno k dobrim rezultatom, saj so na vrsti tudi selekcije za slovensko reprezentanco in evropska tekmovanja.

Tekmovanja se je udeležilo 96 tekmovalcev, iz 27 klubov in 3 držav: Slovenije, Hrvaške in Ukrajine. Dobro delo tekmovalcev, kot tudi trenerjev Judo kluba Komenda se je izkazalo z dvema osvojenima kolajnama in odličnimi borbami naših judoistov, ki so v kategorijo prestopili komaj z januarjem in nastopajo kot mlajši.

MAJ LOKAR GROS je že v lanski sezoni nanizal kar nekaj dobrih uvrstitev, letos pa vse kaže, da bo trd oreh za konkurenco predstavljal tudi med kadeti. Z dvema zmagama je osvojil 2. mesto v kategoriji do 55kg. Prav tako je v še številčnejši kategoriji kolajno osvojil LUKA ŽAGAR, ki je prvo borbo dobil, nato eno izgubil in napako popravil v repasažu, kjer si je tudi priboril 3. mesto.

Brez uvrstitve je žal ostal naš tretji tekmovalec ŽIGA KLARIČ, ki je v nesrečnem žrebu že v prvi borbi dobil kasneje prvaka, ukrajinskega judoista Igorja Tsurkana. Tudi v repasažu je priznal premoč nasprotniku iz Impola. Ne glede na tokratni poraz je odlično pripravljen in bo kmalu nastopil tudi njegov boljši čas.


REZULTATI:

kadeti U18

Maj Lokar Gros – 2. mesto

Luka Žagar – 3. mesto

Oglejte si tudi