Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Judo klub Komenda z odličji začel novo sezono

 V soboto, 22.9.2018 so se judoisti Judo kluba Komenda udeležili mednarodnega judo turnirja v Oplotnici, kjer je tekmovalo več kot 200 judoistov iz Hrvaške, Bosne ter več slovenskih klubov. Organizacija tekme je bila odlična, naši borci pa so dosegli vrhunske rezultate in v novo sezono vstopili z dvema zmagama.

Prvo tekmo nove sezone so otvorili mlajši judoisti kategorije U10, kjer je Karim Veinhandl brez večjih težav pometel s konkurenco in premagal nasprotnika s Hrvaške, Bosne in dva iz Slovenije ter osvojil 1. mesto. Suvereno se je boril tudi Leon Adrović, ki je v svoji kategoriji leto mlajši, a mu stopničke nikoli ne uidejo. Po zmagani borbi in enem porazu je zasluženo zasedel 2. mesto.

V kategoriji U12 sta se borila Haya Veinhandl Obaid in Darko Erić. Haya je premagala vse tri nasprotnice in sicer je prvo borbo zaključila v ne-wazi s končnim prijemom. Druge dve borbi je s prehoda iz meta nadaljevala v končni prijem sankaku osai gatame, ki ga je že zelo dobro osvojila in z njim povzroča veliko težav svojim nasprotnicam. Zasedla je 1. mesto. Darko, ki mu je na začetku kazalo dobro se je hrabro boril, a žal izgubil dve ključni borbi in končal na 7. mestu.

Luka Lukšič, ki nastopa v težki kategoriji U14 je v prvem krogu izgubil po neposrečenem metu ura nage in padel na kontra met in končni prijem proti rivalu iz Oplotnice Kostanjšku. Nato je v repasažu ponovil isti met ura nage in uspešno premagal dva nasprotnika ter se zadovoljil z odličnim 3. mestom. Kategorija U14 se je tudi točkovala za slovenski pokal.

 

REZULTATI:

U10
Leon Adrović........ 2. mesto
Karim Veinhandl..... 1.mesto

U12
Darko Erić............. 7.mesto
Haya Veinhandl Obaid....... 1.mesto

U14
Luka Luksič.............. 3.mesto

Oglejte si tudi