Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Judo klub Komenda tudi poleti ne počiva

Sedem judoistov Judo klub Komenda, katerih večina sekcij z otroci se nahaja na območju kamniških šol (OŠ Nevlje, OŠ Šmartno v Tuhinju, OŠ Frana Albrehta), generalni klub pa je trenutno stacioniran v športni dvorani Virtus v Kamniku se je prejšnji teden mudilo na mednarodnih pripravah v Bosni, katerega so imenitno zaključili in osvojili kar 5 medalj. Vodil jih je njihov trener in predsednik kluba Boštjan Veinhandl. Že dobro poznanega turnirja Mala Evropa Prnjavor, so se letos udeležili že 6. leto zapored in tudi tokrat ni razočaral. Na tekmovanju evropskega ranga je tekmovalo 300 tekmovalcev iz 8 držav.
Kot najmlajši član naše posadke je nastopil naš perspektiven član Leon Adrović, ki se je boril z leto starejšimi judoisti in suvereno zmagoval vse do finala, kjer je vodil z wazaarijem, a pred iztekom časa postal nepreviden in storil napako, ki ga je stala zmage. Vseeno je dosegel odlično 2. mesto. Odlično se je izkazala tudi Haya Veinhandl Obaid, ki v lastni kategoriji U13 še ni porabila vse svoje moči. Kljub vrhunski uvrstitvi na 2. mesto, se je pomerila še v višji kategoriji U15 med mlajšimi kadetinjami, kjer so tekmovale tudi 5 let starejše judoistke ter tudi tam pokazala vrhunske borbe ter se odlično borila z veliko bolj izkušenimi tekmovalkami ter osvojila 3. mesto. Kolajno je osvojila tudi Angelina Pajić, ki se je komaj letos na koncu sezone, po dveh letih premora vrnila na tatami. Borila se je s prerojeno voljo in osvojila odlično 3. mesto. Maj Lokar Gros se je boril v kategoriji U15 in kljub poškodbi prsnega koša nadaljeval z borbami ter z lepo tehniko osvojil 3. mesto. Le ena zmaga v borbi za kolajno je zmanjkala Luki Žagarju, ki je pred letom in pol prestopil v naš klub in že izboljšal tekmovalno kariero, kar dokazujejo uvrstitve na mednarodnih turnirjih. Enako se je kolajna izmuznila
Alexu Anžel Lara, ki se kot novinec na tekmovanjih odlično izkaže in mu samo malo manjka do stopničk. Dobro se je boril tudi Karim Veinhandl, ki je vodil borbo s kasnejšim prvakom, a po napornem in dolgem boju izgubil v zlati točki in na koncu osvojil 7. mesto.

 

 

 

Rezultati:

U11

Leon Adrović  -  2. mesto

Karim Veinhandl  -  7. mesto

U13

Haya Veinhandl Obaid  -  2. mesto

Alex Anžel Lara  -  5. mesto

U15

Maj Lokar Gros  -  3. mesto

Angelina Pajić  -  3. mesto

Haya Veinhandl Obaid  -  3. mesto

Luka Žagar  -  5. mesto

 

Oglejte si tudi