Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Zimovanje 2019 na Mihovem domu na Vršiču

Zadnji januarski vikend z lepo vremensko napovedjo smo planinci preživeli v Mihovem domu. Želja, da bi dva dneva preživeli v pravi zimski pravljici, se nam je uresničila. Glavno vlogo so odigrali naši vodniki, k pestri vsebini pravljice pa sta poskrbela tudi oskrbnika Vojko in Vojka.
V petek je po prihodu zbrane pozdravil glavni junak Žiga, po slastni večerji pa že podučil podmladek o gibanju in nevarnostih v zimskih razmerah. Vso pridobljeno znanje smo naslednji dan utrdili še praktično na terenu in to ravno v času, ko nas je grelo sonce sredi zasnežene jase. Delitev v skupine po postajah, ena postaja z iskanjem zasutega z žolno, druga z gaženjem in njenim značilnostim, tretja s spuščanjem in reševanjem s pomočjo cepina in četrta z iskanjem s pomočjo sond - drugo poglavje se še ni končalo. Dočakali smo ga, kosilo seveda, v njegovem začetku se je slišalo zgolj ropotanje pribora, po njem pa že razigranost, ki so jo nekateri izkoristili z druženjem v sobah, drugi s kopanjem bivaka na prostem za kočo. Zaključek drugega poglavja se je odvil z večernim pohodom ob soju bakel do Ruske kapelice. Tretje poglavje, pohod do koče v Krnici in sankanje, tu je užival prav vsak. To je bilo lahko med škripanjem snega pod nogami, ali brzenjem po klančini, ali pod "drevesnimi plazovi", nato pa se je pravljica počasi približevala koncu. Srečnemu koncu. Veseli, zadovoljni obrazi vseh navzočih, lahko sklenemo, da bomo še kakšno zimsko pravljico ponovili.

Ob tej priložnosti naj vas povabimo k ogledu naše prenovljene spletke, na katero smo ponosni, še bolj bomo pa ponosni na naše zveste člane in tudi nove, tako da si  uredite članstvo v našemu društvu. Vabljeni tudi na vse naše prihajojoče aktivnosti.

Besedilo in foto: Nika Zavašnik

Oglejte si tudi