Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

ZELO USPEŠNO LETO ZA DU KOMENDA

Upravni odbor Društva upokojencev (UO DU) Komenda je na zadnji 5. seji v letošnjem letu 18. decembra v Pizzeriji Hram Gorjan na Gori pri Komendi ugotavljal, da je za omenjenim društvom zelo uspešno leto. Naporno, a je, kljub temu, da letošnje leto ni bilo naklonjeno sadjarstvu in sadjarjem, v svojem »sadovnjaku« pridelalo in utrgalo marsikatero sočno zrelo jabolko. To je potrjeval osem točk obsegajoči dnevni red, ki je vseboval pregled zapisnika 4. redne seje UO DU Komenda 4. novembra, poročilo predsednika UO DU Komenda Saša Lenarčiča, kaj je bilo uresničeno od zadnje seje, poročila voditeljev posameznih sekcij za leto 2019 in načrte za prihodnje leto (zbrala in pripravila Marija Pirnat), finančno poročilo blagajničarke Marije Pirnat pa tudi njeno poročilo kot članice UO Pokrajinske zveze Društev upokojencev (PZDU) za Gorenjsko. 

Udeleženci seje – člani UO DU Komenda, Nadzornega odbora, Častnega razsodišča, poverjeniki in poverjenice, ter drugi, najtesneje povezani z delom DU Komenda, so dobili na mizo tudi predloge vseh dejavnosti društva in njegovih zelo prizadevnih sekcij, da jih potrdijo oz. dopolnijo. Kot ključno omenimo, da bo občni zbor društva 14. marca ob 16. uri v novem gasilskem domu v Mostah. Srečanje društev upokojencev z vsega Gorenjskega bo tokrat 9. julija na Pokljuki. Pred tema dvema srečanjema bo 18. januarja ob 19. uri prireditev Skupaj se imamo fletno v Cerkljah, 25. januarja ob 16. uri pri DU Bukovica-Šinkov Turn, 1. februarja pa ob 19. uri v Komendi.

Predsednik društva Saša Lenarčič je najprej čestital podpredsedniku Ivanu Hladetu in voditelju sekcije za prstomet pri DU Komenda Filipu Železniku, ki sta za dolgoletno delo pri PZDU za Gorenjsko dobila tamkajšnje priznanje. 

Voditeljici Šole zdravega življenja Pavli Košir je izročil 20 majic z napisom društva  in sekcije. Društvu jih je obiskovalkam »šole« podarilo ob 20-letnici njenega delovanja. 

Povedal je tudi, da je šahovsko sekcijo prevzel Alojz Jerovšek; potrjen mora biti še na občnem zboru.

Zelo je pohvalil poverjenike in poverjenice, ki so v glavnem že raznosili darila društva 180 upokojencem v naši občini, starejšim od 80 let. 

V društvo je vnovič povabil mlade upokojence. Najprej, da postanejo njegovi člani, nato pa, da so dejavni v njem in njegovih sekcijah. Na ta način bodo laže premagovali osamljenost, zapiranje samega vase in iskanje le lastnih koristi, užitkov, lagodnega življenja; kdo tudi pretiranega pehanja za denar. Ta je zelo pomemben, a zvišanje pokojnin in druge ugodnosti za upokojence bi morala reševati država, ne pa upokojenci sami, saj so ti s svojimi preteklim delom to že naredili. Žal ni uspelo tovrstno podpisovanje peticije upokojencev, ker je bilo podpisov veliko premalo. Tako ni bilo v Komendi, so se upokojenci v naši občini zelo izkazali, s svojimi podpisi potrdili, da si želijo lepših in boljših časov in več posluha zase pri za to odgovornih oblasteh. Njihov problem se ne sme reševati v čim prejšnji horizontali pod cerkvijo sv. Petra v Komendi.

Predsednik Lenarčič je tudi povedal, da je Jožef Pavlič, tiskovni predstavnik DU Komenda, izdal pesniško zbirko Presečnice in knjigo meditacij Presečnice II. ter da ga je pri tem podprlo tudi društvo. Pri predstavitvah knjig bodo sodelovali tudi člani Dramske in recitatorske sekcije DU Komenda pod vodstvom zelo zavzetega voditelja Alojza Zvera.

Drugim članom vodstva društva, voditeljem sekcij pri njem in v njih delujočih članih, NO, Častnemu razsodišču in poverjenikom ter poverjenicam se je Saša Lenarčič nazadnje toplo zahvalil za njihovo zelo prizadevno delo v letu 2019.

Vse navzoče, vse upokojence in občane občine Komenda, je povabil k proslavi Dneva samostojnosti in enotnosti, ki bo 26. decembra ob 18. uri v Kulturnem domu v Komendi, pri njej pa bodo imeli velik delež pevski, glasbeni, plesni, recitatorski in drugi talenti DU Komenda.

Občini Komenda (županu Stanislavu Poglajnu) se je za veliko podporo DU Komenda zahvalil pri poznejšem sprejemu za predstavnike društev in drugih organizacij v Komendi pri županu. Prav tako novi odgovorni urednici Aplence Špeli Šimenc, da občinsko glasilo redno in dobro poroča o delu DU Komenda.

Sejo DU Komenda so udeleženci sklenili s prijateljskim pogovorom ob kozarčku pijače (nekateri zgolj vode) in pogostitvijo v Pizzeriji Hram Gorjan in željo predsednika Saša Lenarčiča, naj bo božič zanje res blagoslovljen praznik, leto 2020 pa čim bolj zdravo in srečno.

To vsem upokojencem v naši občini želi tudi podpisani tiskovni predstavnik DU Komenda, obenem pa se zahvaljuje predsedniku Saši Lenarčiču in voditeljem sekcij za dobro sodelovanje pri poročanju o delu društva na spletni strani Občine Komenda in v občinskem glasilu Aplenca.

 

 

Besedilo in fotografije: Jožef Pavlič  

  

Oglejte si tudi