Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

ZA UPOKOJENCE BO BOLJE, ČE ...

Upravni odbor (UO) Društva upokojencev (DU) Komenda je imel 3. redno sejo v sedanji sestavi 9. septembra v prostorih društva na Glavarjevi 104 v Komendi. Po sprejetju zapisnika 2. redne seje UO so o delu društva od 13. maja dalje poročali predsednik Saša Lenarčič, blagajničarka Marija Pirnat, ki je kot članica UO PZDU Gorenjske spregovorila tudi o delu tega organa, in voditelji posamičnih sekcij DU Komenda.
Iz njihovih besed je bilo jasno, da sekcije dobro in prizadevno delujejo, tare jih le pomanjkanje denarja, pri nekaterih tudi novih zavzetih članov in voditeljev.
Največ pozornosti je zbudilo podpisovanje »Peticije za spoštovanje pokojninske zakonodaje«. Predsednik Saša Lenarčič je poverjenikom DU Komenda svetoval, da naj, ko bodo obiskovali njegove člane, jasno in kratko obrazložijo, kaj naj bi se bistvenega spremenilo pri pokojninah, kolikor bodo podpisali peticijo in bo ta sprejeta v Državnem zboru. Predvsem naj jim povedo, da jim bo prinesla ugodnosti.

Nazadnje je predsednik DU Komenda povabil voditelje in člane posameznih sekcij k nadaljnjemu prizadevnemu delu, navzoče pa tudi k udeležbi na srečanju literarnih ustvarjalcev med upokojenci 20. septembra v Lescah. Tam bodo Komendčane zastopali kar štirje pesniki in pisatelji iz upokojenskih vrst. 
Folklorna skupina DU Komenda bi se rada okrepila z novimi instrumentalnimi in plesnimi talenti in močmi. Zato vabi v svoje vrste harmonikarja in plesalca. Kdor ima te sposobnosti, darove in tudi znanje, naj se priglasi, piše na: DU Komenda, Glavarjeva 104, 1218 Komenda. Zelo ga (jih) bodo veseli. Leta, utrujeni prsti in noge kličejo po novih gibčnejših močeh! Vse ima svoj čas, bi dejal modrec. Lepo in prijetno pa je videti komendske "folkloriste", ko se zavrtijo ob slovenskih narodnih melodijah, njihove glasbenike, ko zaigrajo, da nam ob tem zaigra in se razveseli duša in srce. Le korajžno naprej! 

Besedilo in fotografije: Jožef Pavlič 

Oglejte si tudi