Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Prvakinja je Ivanka Žulič

V petek, 24. septembra, je bilo krasno vreme: ravno prav toplo za gorske ture, izlete, daljše sprehode v naravo, ribolov in gobarjenje. Ta dan so si za svoje posamično prvenstvo izbrali člani in članice Balinarske sekcije pri DU Komenda. Že prej so se pomerili v svoji športni disciplini – balinanju,  omenjenega dne pa v polfinalnih in finalnih »obračunih«. Tekmovali so tako moški kot ženske. Lovorjev venec zmage si je »pribalinala« Ivanka Žulič, sicer voditeljica Balinarske sekcije DU Komenda. Njena zmaga ni bila presenetljiva, saj so pred kratkim komendske balinarke – upokojenke osvojile celo naslov najboljših v Sloveniji. Na drugo mesto se je uvrstil Drago Oblak, tretje mesto si je »priboril« Tone Zarnik, četrto pa Tomaž Hacin, sicer zelo natančen sodnik na balinarskih tekmovanjih.

Pokale je najboljšim štirim v odsotnosti predsednika DU Komenda Saša Lenarčiča podelil podpredsednik DU Komenda Avgust Sodnik, tudi navdušen balinar in tekmovalec.

Po tekmovanju so si tekmovalci in tekmovalke privoščili slastno kosilo kar v bližnjem Planinskem domu in ga dobro zalili s cvičkom in refoškom, pa tudi s sokom in še s čim. Kdo jim ne bi privoščil, saj so jim zagrizeni športni boji in še vedno vroče sonce pobrali precej moči, so jih pa tudi izžejali. Dan pa je bil takšen, kot si ga lahko človek le poželi. Manjkalo je samo eno – gobe v bližnjem gozdu. Podpisani se je sprehodil del poti, srečal dve gobarki, ki nista nič nabrali, ga opozorili na rdečo gobo ob poti (k sreči je bila rdeča golobica in ne mušnica), mu svetovali, naj jo pusti pri miru, potem pa se je vrnil na »kraj športnega dogodka«, da ga ovekoveči. Balinarji in balinarke so bili zelo veseli, da jim je tokratno tekmovanje tako dobro uspelo, pokali pa bodo najboljšim dodatno polepšali vitrine. Pri nekaterih že primanjkuje prostora zanje.

 

Oglejte si tudi