Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

KOMENDSKI FOLKLORISTI NAVDUŠUJEJO DOMA IN DRUGJE

Folklorna skupina Društva upokojencev (DU) Komenda je imela v zadnjem času kar tri uspešne nastope. Prvega 28. septembra na tretjem maratonu slovenskih folklornih skupin na prizorišču »Oktoberfesta« pod šotorom pri Fontani v Žalcu, drugega 1. oktobra na 19. festivalu za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu v Ljubljani, tretjega pa 4. oktobra ob odprtju 24. jesenskega kmetijsko-obrtnega sejma v Komendi. Na vseh nastopih so poželi priznanje in navdušenje obiskovalcev.

V Žalec so se peljali z minibusom, štiri plesne pare so spremljali voditelj skupine Janez Slapnik (harmonikar), France Grilc (kontrabasist) in mentorica skupine Mojca Meršol. Pridružila sta se jim tudi predsednik DU Komenda Saša Lenarčič in njegova soproga Alenka.


Poleg komendske folklorne skupine so zaplesale še folklorne skupine KD Ponikva, Kobula KD Petrovče, DPŽ Dolenjske Toplice in DU Naklo. Komendska je bila druga na vrsti in odlično odplesala, kar je pripravila na ta nastop ter ogrela številne obiskovalce žalskega »Oktoberfesta«. Po nastopu se je pridružila udeležencem prireditve in uživala v zabavnem programu ter pogostitvi s pivom, kranjskimi klobasami in drugimi dobrotami.

Saša Lenarčič, Jožef Pavlič

Foto: Saša Lenarčič

 

 

 

Oglejte si tudi