Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

"FOLKLORISTI" RAZVNELI OBISKOVALCE SEJMA

 Odprtje in prvi dan 24. spomladanskega kmetijsko-obrtnega sejma v Komendi (od 12. do 14. aprila) so s svojim plesom »Špic-peta« zelo poživili člani Folklorne skupine Društva upokojencev Komenda na čelu z voditeljem Janezom Slapnikom. Janez Slapnik se je s svojo »frajtonarico« celo povzpel na oder za nastopajoče, kjer je kraljevala slika Komende slikarja Karla Briclja; s kontrabasom se mu je pridružil Franc Grilc.

Plesalci so tako razgreli številne obiskovalce, da bi marsikateri izmed njih kar zaplesal z njimi. Posebej zaradi razmeroma hladnega vremena. Da tudi sami ne bi prezebali, čeprav so bili toplo oblečeni, so po odprtju sejma zaplesali tudi zunaj velikega šotora za prireditve in postrežbo in v drugih šotorih. Povsod so želi priznanje in občudovanje, da so pri svojih letih (Janez Slapnik jih bo kmalu štel osemdeset) še tako živahni, urni in poskočni.

Takšna je tudi pevka ansambla Gašper s prijatelji Mirjana Bogataj, ki je tudi že plesala pri folklori. Zato je hitro našla skupni jezik s komendskimi "folkloristi", posebej še s predsednikom DU Komenda Sašom Lenarčičem, ki je kratko tudi zaplesal z njo. Tokrat je šlo predvsem za poslovni pogovor, kako bi enkrat združili omenjeni ansambel in komendske "folkloriste" oz.  bi Mirjana zaplesala in zapela z njimi. Njena dobra volja in pripravljenost sta botrovali tudi zamisli, da bi Folklorna skupina DU Komenda dobila pevski duet. Zakaj pa ne? Odlična pevka  profesorica Nuša Fujan, čakamo Te! Pa še en dober moški glas in postavnega "dedca" zraven, da bo tudi lep par!

Besedilo in fotografije: Jožef Pavlič 

Oglejte si tudi