Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Gasilsko tekmovanje

Preko tisoč gasilk in gasilcev v Komendi

Na hipodromu v Komendi je bilo v soboto in v nedeljo, 2. in 3. junija, tradicionalno tekmovanje gasilk in gasilcev iz gasilskih društev v Gasilski zvezi Kamnik in Komenda. V dveh dneh se je v 131 ekipah pomerilo preko 1.150 gasilcev iz obeh gasilskih zvez. V soboto so tekmovale pionirke, pionirji, mladinke, mladinci, starejše gasilke-veteranke in starejši gasilci-veterani, v nedeljo pa članice in člani iz gasilskih društev obeh gasilskih zvez. Obakrat so se tekmovanja začela ob 7.30 z dvigom tekmovalne zastave in pozdravnimi nagovori predsednikov gasilskih zvez Komende Jožeta Sušnika in Kamnika Tomaža Zabavnika ter župana Občine Komenda Stanislava Poglajna. Prvi dan so se tekmovanja končala ob 11.30, v nedeljo pa ob 13. uri. Oba dneva pa so se Komendčani oziroma v GZ Komenda izkazali kot odlični organizatorji.

Rezultati Gasilske zveze Komenda

sobota–pionirke: 1. PGD Križ; pionirji: 1. PGD Križ, 2. PGD Komenda, 3. PGD Moste; mladinke: 1. PGD Komenda, 2. PGD Moste; mladinci: 1. PGD Križ, 2. PGD Komenda, 3. PGD Moste; starejše gasilke-veteranke: 1. PGD Križ, 2. Komenda; starejši gasilci-veterani: 1. PGD Komenda, 2. PGD Križ, 3. PGD Moste;

nedelja-članice B: 1. PGD Komenda, 2. PGD Križ; člani B: 1. PGD Moste, 2. PGD Križ, PGD Komenda B2; članice A: 1. PGD Komenda, 2. PGD Moste; člani A: 1. Križ A2, 2. PGD Komenda, 3. Križ A1, 4. PGD Moste.

Po lanski skupinski zmagi PGD Komenda so letos osvojile pokal Občine Komenda ekipe iz PGD Križ. Prihodnje leto, v začetku junija 2019, bo tradicionalno tekmovanje gasilk in gasilcev PGD iz obeh gasilskih zvez v Kamniku.
Foto: A. Žalar

Oglejte si tudi