Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

22. Jesenski sejem v Komendi od 6. do 8. oktobra 2017 - Tretji dan - 8. oktobra

Že kmalu po svitanju so v Komendo iz raznih strani pričeli prihajati avtomobili. Malo po 11. uri dopoldne, ko se je s spremstvom članov stranke SMC pripeljala pred hleve Konjeniškega kluba Komenda ministrica za
izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič, je bil sejemski prostor že poln obiskovalcev in tudi avtomobilov. Po pozdravu predsednika Konjeniškega kluba in častnega občana Lojzeta Laha, župana Stanislava Poglajna in Romana Grošlja (SMC) so se podali na ogled sejma. Sprehod po vnaprej določeni poti je bil kar >naporen< saj so bili obiskovalci iz raznih krajev Slovenije že na sejmu.


Za ministrico je bil sprehod in ogled sejma, to se je ves čas kazalo na njenem razpoloženju med ogledom, med pogovori in živahnim dogajanjem na sejmu, neko novo, lepo, prijetno in kot da je nekako doslej nepoznano sejemsko doživetje in prepoznavanje pravega, velikega sejma. Čas je hitro tekel, zanimivosti pa še in še. Na razstavnem prostoru Čebelarskega društva Komenda, žal ni bilo predsednika Milana Starovasnika, je pogovor nehote stekel o šolskem zajtrku z medom. Pravo doživetje je bilo v šotoru s konji-haflingerji, še prej pa na razstavnem prostoru firme Grunt ob Matiju Zadrgalu. Kljub množici obiskovalcev je bil tudi šotor številka 8 s komendskimi podjetniki in obrtniki priložnost za vrsto pogovorov. Potem pa; še skupinsko slikanje in kot bi mignil sta minili dobri dve uri ob pozdravih, zahvalah in vabilu, da se še srečamo v Komendi.

Sejem pa se je vse bolj prevešal v nedeljsko popoldne in v vse večjo gnečo. Glasbeni šotor Srečka Korbarja je po dopoldanskem obisku godbenikov iz Šenčurja dobil kmalu popoldne godbenike iz Medvod, za njimi Godbo Komenda z mažoretkami in potem še Veterane mengeške godbe s kapelnikom Janezom Perom. Avsenikove skladbe pa je oživel ansambel Veseli Begunjčani z Nikom Legatom.

In potem ura šest. Pokličem vodjo varnosti in prometa Jelenka Miliča in ga vprašam po podatkih tridnevnega dogajanja na sejmu. Zadovoljen mi našteje sporočila za javnost: >Kljub zapori državne ceste v Vodicah je bilo v Poslovni coni Komenda parkirišče za 300 avtomobilov in dva avtobusa Kambus sta vozila na sejem in nazaj v cono. Zahvala velja občini Vodice, ker je dovolila obvoz prek Bukovice. 100.000 kvadratnih metrov (10 hektarov) zemljišč je bilo na voljo za parkiranje avtomobilov; samo ob Kranjski cesti tokrat prvič 21.000 kvadratnih metrov.  Zelo pomembno in lepo pa je: Nobenih prometnih nezgod in kaznivih primerov.< In končni podatek 22. Jesenskega kmetijsko obrtnega sejma v Komendi: V treh dneh 700 razstavljavcev in 75.000 obiskovalcev.


Tako se je tudi to pot potrdilo, da so vse poti vodile v Komendo in napoved župana občine Komenda Stanislava Poglajna - SEJEM BIL JE (tudi tokrat) ŽIV!  Srečno. Spomladi se spet dobimo.  

Tekst: A. Žalar
Foto: A. Žalar in J. Žagar

Oglejte si tudi