Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Novi prostori šole v Komendi

V petek, 29. septembra 2017, je šola v Komendi uradno s slovesnim odprtjem dobila nove prostore. Odprla sta jih župan občine Komenda Stanislav Poglajen in ob odsotnosti ravnateljice Mire Rek njena pomočnica Darinka Lipar.

Prostorska stiska je bila znana že nekaj časa, reševanje pa se je začelo lani ob odločitvi o nadgradnji šole v Komendi. Po strokovnem mnenju in podpisu projektantske pogodbe, je bilo pred enim letom, 28. septembra lani (2016), izdano gradbeno dovoljenje za nadzidavo šole v Komendi. Pogodba z izbranim izvajalcem SGP Graditelj Kamnik je bila podpisana 5. januarja letos, tehnični pregled opravljen po izgradnji 11. julija letos, uporabno dovoljenje pa  pridobljeno 27. 7. 2017.

Vse skupaj spominja na včasih večkrat slišano (obljubljano), ko se je potem sprevrglo v zgodbo o »jari kači in steklenem polžu«. Tokrat ni bilo tako. Potekalo je, kot je bilo predvideno - napovedano. Zato: »kapo dol!« Šola v Komendi se je tako povečala za 520 kvadratnih metrov, na katerih so štiri nove učilnice za osnovnošolce s pripadajočimi pedagoškimi kabineti, nove sanitarije, sprostitvena soba za učence in prestavljena je bila strojnica. Uprava Vrtca Mehurčki pa je dobila dva poslovna prostora. Z vrsto notranjih posodobitev je ta projekt veljal 725.000 evrov, denar pa je iz občinskega proračuna!

Čestitke, bi rekli. Temu primerno je bilo tudi na slovesnem odprtju, ko je dogajanje predstavil župan Stanislav Poglajen. S kulturnim programom so slovesnost dogodka potrdili KD Godba Komenda, učenci Osnovne šole Komenda Moste z miselno lépo povezavo Darka Mavsarja.  
Med gosti so bili načelnik Upravne enote Kamnik Mihael Novak (župan se je posebej zahvalil Upravni enoti Kamnik za ažurno izdajo vseh upravnih dovoljenj - op.p.), občanka Občine Komenda in ministrica za finance mag. Mateja Vraničar Erman, poslanec Državnega zbora Matej Tonin, direktor  SGP Graditelj Kamnik Janez Zorman s sodelavci in soizvajalci ter učenci, člani šolskega kolektiva, člani občinske uprave, občinski svetniki s podžupanom Igorjem Štebetom in občani.
Lepo sklenjen občinski prostorski projekt!
A. Žalar

Oglejte si tudi