Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

22. Jesenski sejem v Komendi od 6. do 8. oktobra 2017

Odprli so ga predsednik Državnega zbora Republike Slovenije dr. Milan Brglez skupaj z županom Občine Komenda Stanislavom Poglajnom, državno sekretarko Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano magistrico Tanjo Strniša in s predsednikom Konjeniškega kluba ter častnim občanom občine Komenda Lojzetom Lahom.


Tako kot običajno. Okrog 700 razstavljavcev iz različnih krajev Slovenije in tudi s prek meja, z zanimivo ugotovitvijo -  kar 80 interesentov za razstavo v čakalni vrsti. Sejem na 45.000 (tisoč) kvadratnih metrih, s pričakovanimi prek 75.000 obiskovalci v treh dneh, z zanimivo razstavo haflingarjev, predstavitvijo del z motorno žago, zanimivim predavanjem o pomenu reje telet na kmetijah, s številnimi predstavitvami del razstavljavcev, z zanimivim nastopom komendskih podjetnikov, obrtnikov in kmetovalcev ob sodelovanju z ustanovo Petra Pavla Glavarja, s poznanim privlačnim zabavnim programom in dobro gostinsko postrežbo. Vse to je sedanja tradicija največjega gorenjskega in tudi velikega sejma v zadnjih letih ob slovenskih organizatorjih sejmov.


Komenda je ob Petru Pavlu Glavarju, Konjeniškem klubu, vse večji Poslovni coni, športnih in drugih uspehih društev doma v evropskem in svetovnem prostoru tudi zaradi Kmetijsko obrtnega sejma postala poznano ime daleč naokrog. S temi mislimi je nagovoril prireditelje sejma ob posebej poudarjenem imenu zanj zaslužnega Lojzeta Laha, dr. Milan Brglez, predsednik Državnega zbora republike Slovenije.

Ob stkanju mnogih prijateljstev, poslovnih povezav in druženj v Komendi v času sejma je lepo biti občan in tudi ponosen župan na vse te prireditve v Komendi, je v slovesnem nagovoru poudaril župan občine Komenda
Stanislav Poglajen.


Na trenutke tudi rahlo kritična sicer pa s pogledom na današnji položaj kmetijstva in njegovih vej je bila še posebno spodbudna tudi slovesna govornica, sekretarka Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano magistra Tanja  Strniša.


S poudarkom in zahvalo za sodelovanje razstavljavcem, sodelujočim pri organizaciji, napovedmi za naprej, ko bi morda Komenda ob sedanjih dveh imela še en sejem, ko bo še letos na sejemskem prostoru postavljena tudi občinska Tržnica, in ko je pozval odgovorne, da skupaj, vključno s Skladom kmetijskih zemljišč skušamo najti prostor za vsebinsko bogatejše izoblikovanje sejma in za kasaštvo oziroma konjeniške prireditve, je 22. Jesenski sejem  predstavil predsednik Konjeniškega kluba Komenda in častni
Občan Lojze Lah.    


Govornim spodbudam sejmu in organizatorjem sta se pridružila tudi predsednik Zadružne zveze Slovenije Peter Vrisk in predsednica Nove Slovenije Ljudmila Novak ob prisotnosti Evropskega poslanca Lojzeta Peterleta.


Še posebej pa so slovesnost obeležili Kulturno društvo godba Komenda, mažoretke Twirling in mažoretnega kluba Komenda, mali virtuoz na harmoniki Jaka Blaž, Klapa Stari trg Kamnik in redna slovesna oblikovalka sejmov v Komendi Folklorna skupina Društva upokojencev, ki bo 21. oktobra proslavila tudi 15
-let delovanja.


Skratka, vse se je začelo že prvi dan tako, kot napoved za naslednja dva dneva, kakršno je že na letošnjem spomladanskem sejmu takrat povedal župan Stanislav Poglajen: Sejem bil je živ. Kaže, da bo res tako tudi tokrat do nedelje zvečer.

Tekst: A. Žalar
fOTO: A. Žalar in J. Žagar

Oglejte si tudi