Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
15°C
JUTRI
24°C
15°C
Oceni objavo

Župan čestital šahovskemu velemojstru

Jan Šubelj je sredi marca na turnirju v Vrnjački Banji v Srbiji dva kroga pred koncem tekmovanja izpolnil zadnji pogoj za naziv šahovskega velemojstra in postal najmlajši slovenski šahist s tem nazivom. V torek pa je v prostorih občine iz rok župana Jurija Kerna prejel priznanje ob izrednem dosežku.

Sedaj osemnajstelni Šubelj s Križa pri Komendi je že s petnajstimi prvič zaigral za člansko ekipo, njegovi cilji pa so iz leta v leto višji. Eden izmed ciljev mladega velemojstra je, da bi izboljšal svoj rating in kmalu prevzel še večjo in pomembnejšo vlogo v svetu šaha.

Danes se je nadebudni velemojster mudil na občini Komenda, kamor je prišel na vabilo župana Jurija Kerna. Ta je ob stisku rok in predaji priznanja za šahovskega velemojstra preudarnemu velemojstru namenil čestitke. »Res smo ponosni, da imamo v Komendi šahista, da imamo velemojstra. Nekoga, ki premika svoje možganske celice tako, da mu nihče ne more priti niti blizu. Predvsem pri šahovskih figurah, kjer je res potrebno ogromno razmišljanja in predvsem znanja, kakor tudi predvidevanja. Zelo mi je všeč, da imamo tako mladega fanta. Verjamem, da to ni edini naziv, ki ste ga dosegli in da jih bo še veliko več. Čestitke tudi obema staršema, ki lepo skrbita za vašo vzgojo, vas podpirata in vsem želim veliko, veliko uspehov še naprej.«

Video z obiska si lahko ogledate na uradni Facebook strani Občine Komenda.

Oglejte si tudi